mot malmö

Idag mot kvällningen ska jag bege mig till Malmö och rummet som jag ska bo i ett tag framöver. Kanske flyttar till lägnheten senare... Jag kommer dela på huset nu med en kvinna och hennes vuxna son. Hoppas detta kommer gå bra.
Problem: Kvinnan sa att jag kunde ta bussen, eftersom tågstn låg i andra änden av staden. Happ. Hur ska jag få in alla mina 30 kg packning i bussen? (Jag har två ryggsäckar och en stor rullväska, otympligt värre!)
Och sedan AV bussen?
Men å andra sidan kan jag ju heller inte ta tåget och släpa väskorna hela vägen genom Malmö. Det orkar jag faktiskt inte.

Ååååå vad JOBBIGT det blev nu. Taxi kanske blir the only solution?


blue eyed woman

JA EVELINA, SJÄLVKLART ÄR BLÅA ÖGON FINA. :)


eye colors

Vilken ögonfärg är vackrast tycker ni?

Jag tycker bruna ögon hos män och bruna eller gröna (of course) på kvinnor. Och kolla in lilltjejens amazing ögon!!!

 


passar jag bäst i ljusare eller mörkt hår?!



Dagens horoskop tvillingen

Tur
Stjärnorna inspirerar din kreativitet. Det gäller att våga och vinna när nya insatser nu väntar.
Hälsa
Nu när du har energi är det dags att motionera litet extra. Planera in några träningspass redan nu.
Ekonomi
Dina instinkter kan missleda dig när det gäller affärer idag. Du bör ta dig tid att noga granska alla fakta för att inte råka ut för obehagliga överraskningar.
Arbete
Det kör ihop sig. Det blir en jobbig dag för dig.
Kärlek
Du känner dig tillfreds med dig själv och det bådar gott för en ny förälskelse. Du får kanske upp ögonen för en person som du redan känner.
Relationer
Du vill ta ansvar för något du inte har gjort. Det hela leder till missförstånd och en del invecklade turer.

 


lever på kärlek

Vad skulle man göra utan alla underbara människor som alltid finns där för en och ställer upp? Jag älskar mina kompisar, nära vänner, speciella vänner, bekanta och helt främmande människor som ändå ställer upp för mig när jag behöver det som mest.
Jag vill bara säga:

JAG ÄLSKAR ER!
ICH LIEBE EUCH!
I LOVE YOU!



från 0 till 1000 på en dag!

Imorse när jag vaknade var jag så rädd för jag inte visste var jag kunde bo och att kurslitteraturen kanske skulle vara slutsåld i Lund. Media skrek med röda bokstäver att det är "KAOS I LUND". Tack, då blev man ju lugn.

Men. I Norrköping ringde en kontakt och sa att jag hade ett rum till förfogande i Malmö. Jag blev glad. Kom till Lund och klev in på Akademibokhandeln och blev ännu gladare när jag såg att all min kurslitteratur fanns där. Sedan blev jag superglad när jag nyss kollade Facebook och såg att jag fått ännu ett napp på en superfin etta i Malmö som jag skulle kunna få låna av min kompis syster.

Summan av kardemumman: JAG ÄR GLAD. DET GÅR BRA NU.

Monstermüde!!! ... men framme

Nu har jag slagit mig till ro hemma hos mina släktingar. Jag är mäkta stolt över mig själv. Plus att jag upptäckt att jag lätt skulle klara lumpen. Jag menar. Hemma var det kallt; jag tog på mig en hoodie, jeans och converse. I Lund: Tropisk hetta, ingen vind. Jag släpade och drog 35 kilo packning på ryggen och efter mig genom hela Lund på smala kullerstenstrottoarer upp och ner för backar. Och jag överlevde.

Efter det att jag installerat mig och slagit om hjärnan på att prata English så begav jag mig ut för att besöka nationer och skriva in mig. Jag tittade in på Göteborgs nation och de tog emot mig med öppna armar. Helsköna människor, plus att det verkade vara partynationen; perfekt! Efter det att jag registrerat mig och betalt dittan och dattan fick jag ett nice blått armband som det står "Göteborg <3 You" på. Nice, haha. Jag ska gå på party där och då får man som tjej en manlig fadder som ska underhålla en under kvällen.

Sedan begav jag mig ut på stan och in i AF-borgen och Akademibokhandeln. Inhandlade all min studentlitteratur för dryga 1000-lappen! (Studentpris) När jag kollade på en bok i Eskilstuna kostade den över 700, här bara 400. Typ. Så det var bra att jag väntade med inhandlingen. Hade dessutom blivit omänskligt tungt att bära!

Sedan fick jag napp från en av mina kontakter angående bostad. Jag kommer bo i ett rum i Malmö dessa två månader och då pendla mellan Malmö och Lund.

Nu ska jag gå och käka middag med The Family.

See Ya! <3

lund imorgon

Imorgon åker jag samt 30 kg packning till Lund klockan 08.44. Ska byta i Norrköping till ett mer effektivt tåg- X2000. Men jag vill inte åka, jag vill vara kvar här ett tag till och njuta av ledigheten och underbara människor och gamla minnen, haha konservativa jag. Det gör mig ledsen i ögat. Men som sagt, jag får helt enkelt se fram emot nästa ledighet.
Men men, i november kanske jag drar till Tyskland, får se hur saker och ting utvecklar sig. 

Imorgon är det jag som vecklar ut kartan på Lunds tågstation. Ska hitta till mina släktingars hus. Sedan blir det parlo americano den närmsta veckan iaf.^^ Får se hur det nu ska gå, jag som bara pratat med tyskar heeela sommaren. Haha, challenge!

Nu ska jag sova eller kolla lite på Scary Movie 3 som tydligen ska gå på TV ikväll. Jag är sucker för såna sjuka filmer.

Natti darlings!

ny sysselsättning

Uttala alla svenska ord italienskt. (Skitkul när man har tråkigt, lovar.) Blev lite less på den slätstrukna svenskans mesuttal.

Exempel. Gnagare - gná gare.


är jag ett av reklamens offer?

Imorse satte jag mig framför tvn tillsammans med min frukost, (som för övrigt fick bestå av mjölk och havregryn och ännu en sån där supergod (not) penicillintablett.)
Zappade runt lite grann och fastnade framför TV-SHOP. Tänkte att jag bara måste se och kolla vad de säljer för något. Det var tydligen något medel mot akne. Jaha, så satte dem upp  "före-efterbilder" på olika kvinnor som "provat medlet". Så himlans sämst de är! Det var ju helt klart och tydligt två OLIKA kvinnor, de hade olika ögon, ansiktsform, ja bara SÄMST att använda som reklam! Så tröga kan väl folk inte vara så de går på något sånt!?

Fast annars brukar jag ändå gå på alla de där fyndiga reklamerna från TV-SHOP. T.ex de där med Magic Bullet, något smidigt strykjärn med extrafunktioner osv. Får hålla fingrarna i styr så att jag inte klickar hem någonting läskigt.

Sedan var jag med Bea, Eve, Martina och lilla Gustav och shoppade lite i stada. Bland annat lyckades expediten inne på The Body Shop pracka på mig två body butters istället för en som jag tänkt köpa. "Ja, men det blir 40 kronor billigare..." Jaha. Köpte två, en med jordgubb och en med pink grapefruit; mina två favoriter. Jag lovar att jag bara köpte den andra för att expediten var så himlans trevlig. Typiskt mig.
Sedan köpte jag Sveriges Rikes Lag för 2129 spänn. Som Bea så smart sammanfattade det: " Sämsta boken till största priset". Haha!

Nu ska jag sova iaf, så natti sötnosar!

Uppdate om Lund

Jag har nu slagit en pling till mina släktingar americanos som bor i Lund och förklarat läget för dem- att jag letar bostad och om dom visste någon som ville (mot förmodan) bli av med sin bostad.
"Jag tänkte bo på vandrarhem de första dagarna och så innan jag hittat något..."
"Nej, det behöver du inte aaaalls göra, du har ju släkt här!"
 Jag får schlafa på deras soffa tills jag hittat något. De ville dessutom hjälpa mig att leta. De hade tydligen två lägenheter, men de var uthyrda, så... ja livet är spännande. Får se vad som händer nu med allt...

I alla fall: JÄTTESNÄLLT!


ledsen i ögat.

Tiden går för fort!!!
Jag vill ha ledigt en månad till och ha kul och sedan vill jag tillbaka till gymnaaaasieeeet!

Jag ser verkligen fram emot att plugga i Lund dit jag åker på fredag morgon. Vad jag inte ser fram emot är att jag fr.o.m fredag är hemlös. Jag är en planeringsmänniska- jag vill ha mitt på det torra. Sådana här spontana grejer är verkligen inget för mig. Jag mår piss bara jag tänker på det! Jag vill veta vart jag ska bo någonstans!!! Inte kan man väl bo på hotell i 2 månader, eller? Snacka onödigt dessutom... Usch. Jaja, nu ska jag sova och fortsätta packa, för just nu ser det ut som FAN i mitt rum. Papper sedan 5 år tillbaka täcker golvet och när man börjar riva i bokhyllan och i diverse lådor hittar man allt för mycket DIVERSE PRYLARKolla bara så det ser ut!!! Och nu är det dessutom ännu värre... ojojoj...


höstmode 2009


Louis Vuitton Fall 2009

Chanel Fall 2009




Jag älskar höstens mode! Smycken och nagellack som går i olika gröna nyanser, och kläderna i romantiskt puderrosa och material som förflyttar oss några århundraden bakåt i tiden. Brokadtyg, paljetter och spets är några andra trender som jag tror kommer bita sig fast i de modetörstiga svenskarna i år. Höstmodet är ljusare än någonsin och det räddar oss förhoppningsvis från de depressivt mörkgrå noppkoftorna som annars brukar lägga sig som en presenning över folk om hösten.

Enjoy Fall 2009!

borrelia... igen.

FAN. Nu har det hänt igen, jag måste vara extra mottaglig för denna sjukdom. I fyran bet mig en fästing i örat med resultatet av en stor röd ring som täckte halva ansiktet. Jag fick lite medication och allt blev bra. Nu i somras blev jag biten igen, denna gång på utsidan av foten, och jag blev genast misstänksam när det blev en liten lila fläck där. Nu kollade jag helt random på min fot och upptäckte ett stort mörkrött exem ca 7x4 cm. Hej borrelia! Nu blir det till att käka medicin igen då...

det var det det.

Nu blir det Lund. Drar den 26 augusti, spännande!

Har varit i slagsmål...

...Med en fågel. En stor jävel. Måste varit någon ormvråk eller något. Den tänkte äta upp en liten harunge som jag minsann räddade, snäll som jag är. Den söta lilla haren kom undan med småsår. Sånt är livet här ute på landet. Om man inte är försiktig är man död, snarare än man tror.
Själv fick jag en massa fula emoscars över underarmarna och blod både på händerna och i ansiktet. Tänkte nämligen vara lite hurtig och ge mig ut på en cykeltur nu imorse. Haha inte konstigt att folk jag mötte kollade lite konstigt på mig där jag kom trampandes med blodstänk i ansiktet och över hela händera. Haha, fast folk här har väl vant sig vid att jag är lite smått crazy, men ändå... någonstans går väl kanske gränsen mellan crazy och creepy?
Aja, nu ska jag lämna mitt självcentrerade psyksnack och återgå to reality!

Har sagt auf wienerschnitzel till mina släktingar från Österrike som varit här och hälsat på, så nu får jag väl bege mig till Wien och hälsa på tillbaka...

Nu efter augusti vettefaen vad man ska hitt' på. Men det blir ett senare problemo, nu ska jag fixa lite saker först...

Nu blir det semester+fixande och trixande i två veckor. :D


Chill out sötnosar!


off.

Nu blir det paus för min del ett tag, måste ladda om och ta det lugnt nu ett tag, så jag gör mig synlig den 20 igen.

Ha en bra rest av sommaren! <3

lund

Jaha, då blir det väl Lund för mig september-oktober. Vad som händer sedan står i stjärnorna. Jag får väl möta mitt öde i sinom tid. Oj så djupt det blev där på morgonkvisten, haha.
Ska gå handelsrätt med en massa smarta civilekonomer. Får se hur detta kommer att sluta. Sedan vill jag till Berlini oktober!!! Men pallar inte loda runt utan något att göra i två månader!


big fashion no-nos for men!

Detta är de hemskaste kläderna/stilarna på killar enligt mig! (Ej i ordning):

Speedos.
Töntsolglasögon.
Tubsockor och alla varianter av tubsoxbärning eller vad man nu ska kalla eländet för. Ex: tubstrumpor i sandaler. Det finns faktiskt låga strumpor av en anledning, och måste man nu ha sandaler har man INGA strumpor!
Gummisnoddar på benen i. Varför vilja se ut som en stoppad korv? Hello  Mr Kassler?
Gympaskor används till sport/träning. Ingenting annat.
Militärbyxor.
Linnen.
Keps.
Byxor som sitter alldeles för tajt.
Läderkläder. (Behöver inte ens förklara)...

Sedan finns osnygga hårskapelser...
Pottfrilla.
Hockeyfrilla.
Långt hår i en hästsvans.
Dreads om dom inte sköts.
Rakat.
Överkammad flint! HAHA....
Fjortisfrilla, ni vet platt och sedan luggen som i Den där Mary?
Riktigt fet backslick, ni vet en sån där som ser ut som en badmössa?

Det finns verkligen hur mycket som helst när jag tänker efter, men alla passar ju olika i olika kläder och stilar (tur det!) , så det är svårt att generalisera. Men generellt sett så... :P


Varför?

when love takes over

Kan bara inte få nog av denna underbara sommar 2009-låt!!!
 


Hemma från släktträff

Nu sitter man här igen och väntar på att sista veckan på jobbet ska dra igång. Släktträffen var un.der.bar. Jag är kär i västra Sveriges skärgård! Och det var underbart att träffa familjen igen. Vissa har jag inte träffat på lääänge, så det var verkligen dags nu. När vi steg iland på ön möttes vi av en spelande orkester, och sedan fortsatte kvällen med mingel, och middag tillsammans allihopa. Dagen därpå klev vi alla ombord på en båt som under ett par timmar guidade runt oss bland kobbar och skär.
Vår familj är verkligen överallt, haha... Vi har mushroomat oss över hela världen. Vissa bor i Dubai, andra i USA, en del bor i Storbritannien, andra på Malta, andra i Österrike och några i Australien. Hmm... jag känner att jag med kommer flytta utomlands. Det är ju det jag vill ju! Är det undermedvetet?
Nu var man tillbaka i vardagen och valet och kvalet. På ett sätt så hoppas jag på att komma in i Gbg, men å andra sidan vill jag hellre till Berlin nu, och om jag kommer in i Gbg och ratar det nu kanske den chansen aldrig mer kommer igen... lite jobbigt...
Men men, nu ska jag leva i nuet en vecka till!
Hoppas ni har en underbar sommar!


RSS 2.0