aj

Jag har bränt mig på tungan. Det gör ont.

bal?

Att gå eller inte gå, ja det e frågan. Har man ingen att gå med är ju en bal ingen riktig bal, utan en middag, och jag vet inte om man ska utsätta sig för det... Jag behöver inte precis känna mig mer ensam. ^^ det skulle bara göra mig jätteledsen...
T.o. m min mamy har sagt att man inte kan gå på bal utan att ha någon att gå med. Usch, ibland känner man sig inte vacker alltså... depp-inlägget I know, men just nu är det ganska mycket om händer i mitt huvud och det råkade väl sippra ut lite tankar. Sorry.

Här är lite balklänningar jag hittade...: Okej, den blåa med en massa detaljer var lite over the top, men häftig, så den fick komma med ändå^^. Favoriten är lätt den röd-vita!


gäsp.

Hum hum jag är uttråkad. Så att alla vet...

Egypten

2005 åkte jag till Egypten och den resan gav mig så mycket, så jag måste bara berätta lite om mina minnen. 
Kulturen är helt annorlunda än här i Sverige, och landet är så otroligt vackert och folket trevligt. Bilderna nedan är inte mina egna, då jag på den tiden inte hade bytt upp min stenålderskamera, vilken iofs tog fina bilder, men anyway...
Jag bodde på det schweiziska hotellet Mövenpick Resort i El Quseir, precis vid Röda havets strand, vilket var toppen, det kan jag verkligen rekommendera! När vi åkte in på det stora hotellområdet fick man först passera vakter som stod och vaktade ingången med ak4:or. Lite läskigt, men det kändes ändå tryggt eftersom de gör allt för att skydda turisterna. Gissa vart de placerade väskorna när vi blev hämtade från flygplatsen? På biltaket! Helt spårat...
Sedan blev man väldigt poppis bland egyptierna. På den tiden var jag inte riktigt van att män tittade efter mig överhuvudtaget, så jag visste inte riktigt hur jag skulle hantera situationen, och det kändes lite weird efter ett tag för jag fick ett helt koppel av män som ville gifta sig med mig och uppvaktade mig all the time. Så skulle man ha det här va? ^^
En dag lämnade vi hotellområdet för att åka till Luxor och besöka Konungarnas dal och diverse tempel. Vi gick upp i ottan och fick med oss varsin breakfast-bag från hotellet. Sedan blev vi skjutsade till en mötesplats, (Också bevakad av män med ak4:or), och hoppade på en buss som tog oss genom den bergiga egyptiska öknen. Oh my God så chauffören körde! I typ 110 med buss, precis bredvid vägkanten där små barn lekte, och en halvmeter bakom en överfull flakbil där folk satt på flaket. Om den hade bromsat hade det inte blivit så kul för passagerarna på flaket!
Vid staden Qina följde vid floden Nilen ner mot Luxor. Längs floden var marken bördig och bönder odlade en massa (speciellt sockerplantor som luktade en massa). Ungefär 1-2 km från flodbädden tog öknen vid och kontrasten var verkligen extrem.
I Luxor stannade vid en fabrik/affär som gjorde/sålde föremål i alabaster (en vit, vacker sten). jag tittade runt i affären och gick ut och ställde mig i solen. Efter två minuter fick jag en vacker sten av en man som sa "To the lady with the beautiful eyes". Sekunderna efter kommer nästa man, en yngre som ställer sig framför mig, tar mina händer och börjar rabbla något som låter som en bön eller kärleksförklaring på arabiska. Där stod jag som ett fån och fattade nada. Log iaf och försökte förklara att jag inte talade arabiska. Han förstod inte engelska, men jag fick en liten Skarabée av honom i sten och en till vit vacker sten. Nu hade en skock barn samlats runt honom, och de såg hungriga ut. Jag gav dem min lunchpåse. Något sa mig att de behövde maten mer än vad jag behövde den. De blev glada och skuttade hem.
Sedan åkte vi upp i bergen och tittade på faraonernas gravar. Guiden vi hade var egyptisk och snackade så extremfort på tyska och bröt något så in i bomben att ingen av oss i det schweiziska resesällskapet egentligen förstod ett shit av vad han sa, men whatever!
Vi gick också genom en marknad, men jag gömde mig bakom gruppen, eftersom överallt skrek folk "Beautiful eyes, beautiful woman!" efter mig. Vissa drog mig i armen också, men blev jag lite rädd, haha.  Fick titta ner i marken.
Jag hade velat se pyramiderna också, men de låg ju inte i Luxor utan utanför Kairo, så det blidde inget. Men resan var en experience of a lifetime, helt underbart. Resan till Luxor var ett äventyr i sig, då guiden heller inte var speciellt organiserad.^^
Åk dit!

1.Hotellets strand    2.Hotellrummen    3.Niceaste poolen

1.Röda havet!       2.Nilen-öknen      3.Karnak temple

1.Deir-El Bahri temple      2. Konungarnas dal     3. Hotellet!


nudelmannen

Hela denna dag har varit på flötet, I mean it. Det är inte bra att starta en dag med håltimme, eftersom jag har märkt att hjärnans funktion saktas ner way too much.
Sååå, när jag satt utanför spanskan och väntade på Eve och Sofie kollade jag bl.a. på lite bilder i mobilen. Har runt 230 st där, men  har inte pallat rensa ut. (Det kommer slå tillbaka då jag ska spontanfota en dag och minnet e fullt, jag vet).
Iaf,  hittade bl.a bilden på nudelmannen från Berlin förra året. Den där blicken is FIERCE. Blir dock lite rädd för att käka de där nudlarna... När jag öppnar restaurang ska jag vara på alla menyer och se sådär fierce ut, promise! Här är puddingen!:

sömnsjuk

Hur mycket man än sover så hjälper det inte.... jag är fortfarande lika trött. Det börjar gå utför nu, haha.
Igår satt jag tre timmar och snyft-kollade på "Schindler's list" i min ensamhet. Den var sorglig men ändå bra. Nu vill jag gå på bio, måste bara hitta någon som kan tänka sig vilja förlja med. Jag vill se "Benjamin Buttons vad det nu heter liv" *måste se hur han föds om han nu hela tiden föryngras*och "Changeling". Har hört att de ska vara superbra.
Jag är för trött för att ens palla skriva så jag bör nog sluta nu.... Ser dock fram emot v.8, då blire liv i luckan!

thank god it's fridaymys^^

Yes, nu ska jag faktiskt sätt mig med la famiglia framför tvn och se på Let's Dance. Syrran är som galen i programmet, även om jag tycker det blir långtråkigt efter första halvtimmen.
Hoppas iaf att Hasse Aro eller Carl Jan åker ut, de är oliiiidligt torra att se på. (Ånej, nu låter jag som ett Lets Dance-freak, haha, jag får väl ta det...)

Måste åka och shoppa... Behöver skor, (vita höga Converse) väska, skor igen (for parties) och lite andra prylar... Hmm...


Louboutins skor är alltid snygga...


De to die for- snygga Cavalli-skorna till mig, AKEEEY?

good luck obama!

Då var det väl bara till att gratulera USAs nye president! Martin Luther King kan vara stolt... Hoppas Obama pallar trycket och blir ett uppryck från den pinsamt tragiska Bush-perioden. Att Obama blev president är ett tecken på att vi går åt rätt håll i utvecklingen. America, it's time for some changes!



kanye west

Är grym! Har lyssnat på hans nya album och låtarna håller som vanligt hög klass.

stresss

Nu har jag varit hemma idag, och det kommer jag vara imorgon med. Har inte tid att gå till skolan. Måste bli klar med mitt tal i samhällskunskap, och jag har inte ens börjat skriva. Däremot har jag läst en himla massa fakta, så jag e förberedd. Nu måste det skrivas på hmmm, en dag. Hoppas jag får ihop någonting bra...
Det blir till att gå upp 5 imorgon då.... manuset ska ju trots allt in i övermorgon på morgonen! Paniiik!

hungrig.

Vill ha mat. Nu.

PUH..

Ja, vi mår bra nu. (Datorn och jag). Det löste sig. Jag startade om datorn och då var allt som vanligt igen. Shit vad rädd jag blev. Har ju verkligen ALLT på denna lilla dator. Jag för lära mig av mina misstag och spara allt på andra ställen också. Shit vad det var nära ögat!


PANIK!!!!

ALLT E BORTA! Hela mitt Windows Office-paket e puts väck samt alla mina kontakter på msn, eftersom den är borta, alla mina word dokument-borta. Hela iTunes-borta! WTF?!
Igår kom jag på den brighta idén att uppdatera min msn, så jag hämtade den nya versionen av den och det fungerade bra. Nu när jag idag satte på datorn så har allt gått tillbaka till typ som datorn var när jag fick den. Vissa program finns dock kvar, men word, pp och allt det där är borta! Vad F'N ska jag göra nu då??????!

Om någon vet vad som kan ha hänt, så let me know.....

äntligen

Har jag börjat plugga naturkunskap till provet på tisdag. Hur mycket som helst om immunförsvaret, genteknik och gud vet vad... intressant men jag förstår inte riktigt varför vi  som går ett samhällsinriktat program ska läsa naturkunskap b. Okej med A-kursen, det kan ju vara bra att kunna, men en fortsättningskurs? Hallå? Jag vill varken läsa naturkunskap b eller filosofi a. Den andra halvan av min klass som läser ekonomi slipper både dessa kurserna. För dem är det valbart. Så VARFÖR SKA VI BEHÖVA KNEGA OSS IGENOM DET?!  Dumma dumma dom...

humhumm

Idag har jag gjort precis ALLT. Utom det jag egentligen skulle göra- plugga. Jag förstår inte, jag har jättesvårt att börja med något jag vet kräver lite ansträngning, hur kul det än må vara. När jag sedan väl har börjat flyter allt på och jag vill inte sluta. Det gäller att komma över tröskeln.
Ändrade precis ämne i samhällskunskap, då jag hittade ett ännu mer intressant ämne. Jag älskar samhällskunskap, även fast kursen dödar mig, vilket är synd, eftersom att det då bara mest blir stress. Just nu har vi tre jättestora uppgifter: Tal, grupparbete som ska redovisas genom en hel lektion för resten av klassen, samt en invecklad uppgift om valsystem. Jag antar att det tillkommer mer inom kort.

Sitter istället här och tänker på lite kläder man kan ha i vår/sommar. När jag har tråkigt brukar jag ibland knåpa ihop lite outfits i huvudet. Hur snyggt skulle det inte vara med ett par röda byxor, en vit topp och ett par vita höga converse, eller marinblå shorts med gulddetaljer, en blå-vit randig tröja och snygga ballerinas/de vita conversen?
Hmm, måste shoppa. Sedan har jag spanat in en grymt snygg väska på Benetton... den är grå och underbar. Har tyvärr ingen bild på den, men tro mig! Ha den.



hilfe^^

Jag sitter och pluggar tyska och engelska... jobbigt jobbigt, plus att jag är supertrött. Ser dock fram emot sportlovet nu v.8 då man kan leva i sin egen takt igen och t.o.m. gå ut och ha kul.  Visst, jag uppskattar ett högt tempo i livet, men det finns ändå gränser för hur mycket man orkar med.
Det är supertråkigt när ingenting händer. Jag får typ ångest för att dyrbar tid tickar iväg och jag inte gör någonting alls! Det måste hela tiden hända något (något roligt menar jag naturligtvis), annars kryper ångesten fram. Är det normalt?
Okeeeej, filosofera får jag göra en annan dag, nu är det plugg som gäller!

Ciao!

Israel-Palestinakonflikten

Denna konflikt är det väl ingen som missat?

Jag kan inte förstå hur USA:s nya utrikesminister Hillary Clinton kan stödja Israel. Det är i grund och botten västvärlden som startat denna konflikt, och de enda som med diplomatiska medel kan lösa den är FN, som är neutralt. Men vad gör FN? Ingenting. Jag börjar känna att det är en repris av folkmordet i Rwanda 1994 då ingen gjorde något.

Varför tittar världen på medan barn skjuts, familjer splittras och liv sprängs i bitar? Israel säger att de är ute efter den palestinska terrorgruppen Hamas, men de bombar skolor och skjuter mot civila i Gaza. Civilbefolkningen blir offer, Hamas kommer undan. Det som pågår är ett folkmord., och världen tittar återigen på, som vanligt. De stödjer t.o.m de som har övertaget militärt; Israel. Palestinierna är instängda i Gaza; de kan inte fly och sätta sig i säkerhet undan bomberna.

Efter andra världskriget blev israelerna tilldelade landområdet "Israel". Historiskt sätt är det deras heliga land, och det är väl klart att de ska få bo där, om de vill. "Problemet" är bara att detta landområde redan hade invånare- Palestinierna. Israelerna fick hjälp från västvärlden, och palestinierna trängdes undan allt mer. Idag är deras områden begränsade till Gaza och Västbanken. Dessa områden är med murar och andra hinder från resten av "Israel". Palestinierna har begränsat med vatten, något som det är lätt för "Israel" att reglera.
"Israel" byggde muren runt Gaza för att skydda sitt folk mot Hamas bombningar. På ett sätt kan jag förstå varför Hamas bombar. Tänk såhär: Något/några andra länder bestämmer att norrmännen ska "få" Sverige. Vi trängs unnan och norrmännen får allt mer makt. Vi blir i princip förflyttade till Norrland. Jag tror absolut att några svenskar skulle starta en "terrorgrupp" och bomba "inkräktarna".

Hur ska konflikten lösas?
Man kan inte säga att "Vi var här först". Då skulle Skandinaver kunna åka till USA och ställa anspråk på deras land med det argumentet.

Inget enskilt land kan hjälpa dessa två folk att enas. Det är en uppgift för FN. Det bästa vore om Israels ledare och Hamas ledare skriver på ett fredsavtal med påföljande sanktioner av någon form om avtalet av någon part bryts. Sedan måste muren rivas, och landets vattenresurser fördelas lika igen. Folken måste tillsammans utveckla ett bättre vattensystem i detta område där vattnet är ett stort problem. Tillsammans kan de lösa det! De måste lära sig leva på samma landsfläck. De är judar och muslimer, men herregud; Jag kanske har en kristen granne och jag själv är ateist. Inte hindrar det mig från att bo bredvid honom/henne?
V i lever alla på denna jord, och vi är så illa tvungna att samsas om den landyta vi har, vare sig vi vill eller inte. De mänskliga rättigheterna måste respekteras.

Istället för att bomba varandra är det dags för de vuxna människorna att KOMMUNICERA med varandra.


det gäller att prioritera

Vad behöver jag, vad är inte lika nödvändigt? Idag har jag tänkt. Jag tenderar att impulsköpa kläder och andra prylar jag egentligen inte behöver, utan bara för att stilla mitt giriga underjag.
Så... nu har jag gjort en lista över vad jag behöver. And it keeps getting longer...   Iaf, Eve gjorde en likadan. Vi ska bli mer ekonomiska. Hade vi tänkt. Vi tog och fikade på favoritstället Espresso House och planerade lite. Mysigt, absolut, men nu ska vi skära ner på allt fikande. (Får väl se hur det blir med den saken, men det gäller att anstränga sig lite).
Men med mer cashy i plånboken blir man genast på bättre humör, så det var nog en bra idé det där med en budget...

wellendorff

Jag harr just fått upp ögonen för detta smyckesmärke som gör dessa underbara smycken. To die for?


Balmain

Här snackar vi snygga kläder. Stilrena men ändå med det där lilla extra. I Love It!

BalmainBalmain

månadens låt

Sido-Herz


en torsdag som en måndag

Känns verkligen så. Mina ögon är röda och jag är jättesömnig. Vill bara sova... Ska snart bege mig in till stan med Eve i alla fall. Luncha, eventuellt shoppa och sedan fika.
Terminens första lektion var tyska, och jag fick reda på att jag har ett big-ass grammatikprov nästa torsdag. Bye bye weekend! men heeey, det är lunch, jag har ju vilat upp mig HRM i två veckor nu, så det får jag vär kirra... Vi har grymt mycket att göra denna termin överhuvudtaget, men jag antar att det bara är att köra på nu denna sista terminen. Det är ju slutspurten innan studenten! Yay!
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra efter studenten, men jag måste söka jobb, kolla kurser utomlands och alla möjliga sorts möjligheter. Pengar är alltid nice, så jobb blir nog prio nr. 1. Sedan vill jag uppleva saker. Kanske resa.... Spanien/Portugal runt eller till London- hej shopping!

Det är svårt att bestämma sig om framtiden, för man vill ju inte fatta fel beslut. Undrar vad som kommer hända överhuvudtaget i framtiden. Vad som kommer hända, vad det kommer bli av en, hur ens liv kommer se ut... Man får helt enkelt hoppas på det bästa, (vad nu det är).

HUVUDSAKEN ÄR ATT MAN ÄR LYCKLIG.



att resa tar på krafterna

Speciellt när jumboväskan väger 18.7 kg och är lika otymplig som ett kylskåp och man dessutom har en handväska, en trasig fullproppad påse som såg mer ut som en liksäck eftersom handtagen kapsejsade, och tre andra tunga påsar med grejer inhandlade på HRMMM flygplatsen.
Ja... nu är man lika stel som en djupfryst mammut och känner sig som en med- varenda muskel gör ont.
Jag kunde inte somna igårkväll eftersom jag varit ute så gott som varje natt tills gryningen så jag har sovit tre timmar inatt innan jag klev upp klockan 4. Livet e hårt. Sedan har jag nonstop åkt  bil, tåg, s-bahn, flyg, flyg, arlanda xpress, tåg och bil igen. Shiaaat vad trött jag e, och imorgon är det skola. Genomtänkt Misse.

Nu är hemma igen då. Back to the mondays if you know what I mean...
Nej, vad gör jag här? Måste...sova. Sömnpiller, var är du?



skönaste reklamen?

Hahaha:
En man och en kvinna star i ett kök. De är tillsammans. Kvinnan e fett sur för hon anklagar mannen för att vara otrogen.
"Men älskling! Har jag nagonsin varit dig otrogen?"
Mannen sträcker sig mot skapet där kopparna star. Öppnar skapsdörren...
"NJAAAAAAA..." (Ljud fran dörren)

Klockren!

(Reklam för typ gangjärnsolja. "Glöm inte att olja gangjärnen!")

äta rätt för att vara frisk

Nuförtiden snackas det överallt om hur man ska äta för att ma bra, och överallt star det olika. Ät fett för att ga ner i vikt men skippa kolhydraterna, det är farligt att vara fet, det är farligt att vara smal, och tusen andra pastaenden om kost och motion. Hur ska man da göra och vad ska man äta för att ma bra nu och i framtiden?

Det som i längden blir farligt är om man käkar massor av snabba kolhydrater och inte motionerar. Ta en titt pa den gamla hederliga kostcirkeln vi sa fint fick färglägga pa lekis! Det är viktigt att äta allsidigt (surprise!) och samtidigt se till att röra pa sig. Ta trapporna istället för hissen. T.om. det där lilla gör stora skillnader. Det mesta i matväg är nyttigt i normala mängder. ett annat bra tips är att sluta käka pa kvällarna. Det gjorde jag och tro det eller ej, men jag mar mycket bättre, plus att man blir betydligt mer sugen pa frukost dagen därpa. Jag har tur och gar inte upp i vikt av att äta fel, men istället paverkar det mitt psyke negativt. Jag blir hängig, och tjurig.
Meeen, nu efter jag skurit ner pa kolhydraterna och ser till att käka ordentligt och pa regelbundna tider, mar jag mycket bättre och känner mig som ny!
 Try it!

vart är sporten pa väg

Ja, innan jul satte jag mig framför dumburken för att chilla lite sadär. Zappar förbi Eurosport och ser...inte Champions League, inte Australian Open utan...  WTF?! Tva snubbar som tävlar i motorsagning! Seriöst alltsa... skaffa ett liv? Motorsagen var dessutom i samma size som en sadan där smartcar ni vet? Den ena blev sedan diskad för hans avsagade träskiva var inte riktigt tjock nog. Stackars... Jag säger da det...

Jag ska skapa ett eget sportprogram i vem som kan käka mest godis. Där lär ju jag lätt vinna.

semesterblogg

Sa sitter man här i Tyskland och chillar :) Just nu befinner jag mig i närheten av Garmish-Partenkirchen i Bayern. Kallt utav ******* är det.... Reste fran Stuttgart igar, och nu e jag heeer! Saknar dock S-gart aningens. Herregud, familjen jag besökte tog emot mig som om jag vore en femte familjemedlem och jag kände mig genast hemma. Eller sa kanske det bara är för att jag är sa artig och go'? (Ursäkta för att jag inte kan skriva med a...f*n nu kan jag ju heller inte ens skriva vad jag inte kan skriva, men jag hoppas att ni fattar vilken bokstav jag menar, a med ring ovanför. ;P)

Jag har haft en underbar tid i en underbar stad med underbara människor helt enkelt, och gud vad jag redan saknar alla. Jag är ju den som grinar niagarafall da jag maste aka hem... Stuttgart är en relativt stor stad, som ligger i en dal och är underbar. Jag var t.o.m uppe i dess "Fernsehturm", för er som var med i Börlin, tv-tornet ya knooow?
 
Lätt att jag drar tillbaka dit nagon dag!
Här i Bayern snackar alla grymt fort med äkta bayersk dialekt vilket gör det hela ungefär lika lätt för mig att första dem som en dansk pa crack. Meeen jag försöker ända. Min tyska har förhoppningsvis förbättrats iaf. :) Hehe, när man inte vet det tyska ordet sa e det ofta bara att ta det svenska med en liten "förtyskning". Lammstek later typ som Lahmschtek, gud vet hur det stavas :O, t.ex....
Men jag som vanligtvis i Sverige snackar utav helsike mycket har lite svart att fa utlopp för allt snack, (tyska fungerar bäst att snacka da man e riktigt wasted, för da hör ingen iaf vad man säger), men iaf: Jag kommer snacka som en galning när jag nar Sverige igen, sa watch out!
UUUU pa onsdag maste jag hitta rätt tag, eller rättare sagt rätt del av tag, snabbt som satan i München klockan 6 pa morgonen, sa jag hamnar pa flygplatsen och inte i nagon läskig förort igen....

Hoppas ni alla hade ett underbart lov var ni nu var/är runt om i världen!

Jag kommer hem den 7 januari (I hope), saaa.... vi hörs da!

Ta hand om er!
M



RSS 2.0