förfest till sommaren

Shuuuu!
Denna dag kan inte bli annat än toppen!!! Jag vaknade imorse med solen som lyste in på mig. Som jag saknat den! Jag var inte ens trött. Vanligtvis brukar jag vara tvungen att gå upp tjugo över fem, men idag var det sovmorgon. Trots det så jag vaknade ändå av mig själv. Klockan 8 var det tjugo grader varmt och solsken ute, hur braaaa kan det bli? Däremot krånglar vårt lås i dörren så vi kommer inte ut. Men som den normala familj vi är så hoppar vi ut genom vardagsrumsfönstret i väntan på låssmeden och öppnandet av dörren på baksidan... :)
Fick reda på imorse efter liten ekonomisk kris att jag hade fått pengar, så nu blir det shoppa av, direkt efter skolan! Ska ha en klänning, kanske en tröja, solbrillor och diverse smink.
Imorgon drar vi till Uppsala jag och tjejerna, hur kul som heeelst! Bara det inte regnar... Och nästa helg....BERLIIIIIN!

intressant or; not i don't give a s***!

Har just lärt mig vad blåbär heter på engelska: det heter, håll i er nu...:whortleberry! Blueberry är amerikansk engelska. Haha shit, inte ens mamma visste det. Den ni!
En annan sak...Varför säger man " Å vad murkt det är ute", när det heter "Å vad mörkt det är ute"?

Imorgon blir det shopping i den stora staden! Yesss, har äntligen fått extra påfyllning, så nu är jag på g igen. Mot staaaan! Måste skaffa en privat alldeles egen ekonom med överkammad flint som stjäl mitt kort och talar med bister min om för mig att jag gnager hål på min ekonomi. Verkligen. En sådan där typ vars röst hunts you all the time...

Sedan får man ju inte glömma: VALBORG!!! Nu på onsdag blir det parteeey! Yeey. Det bästa med allt är att det är långhelg därefter= RECOVERING-TIME.

xoxo meine Lieblings!!!

bollywood rules

Belly och jag håller på med att förbereda oss för en presentation på engelska om Indien. Naturligtvis måste man ha med ett Bollywoodklipp då! Detta var bara perfekt, watch it!

drömskor?

image102Dessa skor är bara för underbara! Från Gucci.

lilla modetitten

image97Detta är verkligen min drömpresent! Dessa smycken från Frey Wille är de snyggaste och mesta annorlunda jag sett på länge! Snacka om lyckad design.
image98En sak är klar: Zac Posen vet hur man designar en klänning med släp så att det inte ser ut som något som fastnat.
image99Burberrys kollektion är en favorit; massa ljusa färger, me like!
image100Sååå gulligt! från Fendi.

By the way:
Alla kan behöva en tepaus. Även om du inte gillar te, så kan du gott ta dig en "tepaus" i alla fall. Jag är beroende av te, och då kan man lika gärna göra det till en mysig paus i tillvaron tillsammans med dina vänner. Jag ska definitivt införa afternoon tea varje eftermiddag! ENJOYYYY!
image101

loading for nationella

Hade ingen aning om att vi skulle ha muntliga nationella i tyska idag, men så var det iaf...
Undrar hur detta ska gå. 20 min kvar...



en busschaufför, det är en man med glatt humör...??!

ELLER INTE!?

I alla fall inte han som för första gången körde vår buss imorse. Jag och E. var på väg till skolan. En bit utanför M. skulle en snubbe av- och gick av. Busschaffisen fick spel och sprang efter honom och de började tjafsa om någon satans biljett och priser och grejs. Trodde nästan att de skulle slåss. Till slut började folk skruva på sig; vem har tid med detta??!
Sedan när vi kom fram till S. så ska bussen egentligen köra förbi en annan skola först, och sedan ner till stationen. Det gör den varje dag. Men inte idag inte. Precis innan skolan så vänder busschaffisen och kör direkt ner till stationen. En kille går fram och försöker förklara att han faktiskt ska förbi den skolan först.
"Näää, det ska jag inte alls, det är bara vissa turer som går där!" Skitsur.
Han släpper av oss vid centralen och vänder för att åka tillbaka och släppa av folk vid skolan. Sedan möter vi bussen när vi ska korsa gatan en bit bort. Bussen kommer i full fart, helt tom, bara den muntre chaffisen i. Han ser bokstavligt talat helt craaaazy ut. Jag och E. sprang över vägen. Han skulle lätt köra över oss om han fick chansen. Plus att han såg ut som psykfallet i "the Shining". HU.



goder afton...

Visste du att man behöver 30 iq för att öppna en dörr? Jäklar vad smart man måste vara då i såna fall! Yees, kursprovet är over, men plugget fortsätter.  Bara typ 18 dagar kvar tills vi drar till Berlin och gör stan till ett enda party! Aaaa, längtar!
 

Helt slut efter att ha spelat badminton på gräsmattan i motvind. Men det är väl nöjet med det hela?...


Snöstorm i glaskupan...

Efter allt pluggande och en destroyed helg så kan man ju konstatera att det blivit oväder i den lilla glaskupan. Jag blandar ihop allt, årtal, händelser, fan och hans moster m.m. Hur svårt kan det vara? Det kommer ändå säkert bara bli typ 10 frågor som är jättelätta. Om jag nu någonsin kommer få se de där frågorna. Misstänker att jag kommer att jag kommer få hjärtsnurp och tuppa av innan jag ens klivit in i Candy Mountain. Ska vi slå vad?

Ta mig härifrån i en luftballong och mata mig med glass...

solsting

Okeej, är färdigpluggad nu, pallar inte mer. Har suttit ute i solen hela dagen och tom fått lite solsting. På balkongen är det stekhett! Kunde sitta i shorts och linne och njuta av vårsolen. :) Nu ska jag dra mig till TVn och kolla parlamentet; både Björn Gustafsson och Johan Glans är med= de bästa!!! YEEEEEZZ.

God natt ppl!

Tysklands historia i en glaskupa

Oh yes. Sitter och pluggar till provet nu igen. Hela Tysklands historia från scratch, dvs. år 0 fram till idag. Börjar få ett litet grepp om allt detta nu, men My God, årtalen kommer fälla mig helt! Varför ska man kunna alla årtal, vem blir gladare av det? Är det inte bättre att man vet vad som hände istället?
Nähe, tydligen inte... Får väl hoppas på att turen är på min sida på måndag. Ska ta med mig Patnasampil och se om det hjälper. Efter det ska jag kinesa hos J. , denna gång utan att spränga hennes mikro i luften. Happ. längtar som sjutton efter Valborg nu. Tänkte dra till Uppsala och se was da los ist...

Live yesterday, dream about today.

xoxo
meine Lieblings!

Sovande vaken

Känns som om jag sover. Hjärnan är ganska off, man jag måste sitta och knappa på den satans datorn i en hel kvart till. De andra kommer tillbaka från sin MaC lektion då. Måste. Sitta. Upp. Gaaah! Kan ju inte direkt gå och lägga mig mitt på golvet i skolan. Hur skulle det se ut? Har övervägt att göra det iofs...Har heller inte käkat lunch, så energin är på noll och det känns som om någon sitter och gnager i min mage. Mysigt.
Palla att skolans datorer inte har flashplayer, och att man inte kan installera det. Hade de haft det hade man iaf kunnat kolla på kläder eller något annat sköj. No no. It's ment to be like this. I'm s'posed to be suffering.

FÖR VAD!?
egentligen...

image96

full of my self? oh yes.

Såklart. Jag hade lite tråkigt på eftermiddagen så jag lusläste alla tidningar vi hade: SvD, DN, Expressen och Aftonbladet. Nu har jag koll!
Jag kan allt om fallet Engla, jag har noterat och sett en ny svensk fotbollstalang, läst om Axén Olins avgång som minister och mycket mycket mer. Tänk så nutidsorienterad man kan bli på en enda liten eftermiddag!

För övrigt så är jag riktigt insatt i mitt ämne så jag hoppas jag klarar mig genom opponeringen imorgon utan att bli stekt totält.
Happy days, happy days. Jag ska nu kolla genom butikernas sortiment på nicea LBDs och gråa high- heels som mamma får fixa presentkort på till mig på födelsedagen. Hon sa det. :)

Japps det var min dag sammanfattad. (Har bitit i huvudet på en övergiven chokladhare också).
Godnatt små änglar!
xoxo
M
.

god morgon gott folk

Idag blir det att plugga hemma. Har otroligt mycket att gör och har inte ens hunnit käka frukost än... Ska försöka hinna träna också, men annars blir det en lite tråkig dag faktiskt... Måste förbereda vissa saker för imorgon och samtidigt försöka luska ut vilken klänning+ skor man kan ha sista dagen i skolan. Jaja, ha en nice dag!
xoxo
M

världens bakgård

Såg denna bild som fick mig att tänka till. Vad gör människor med varandra, och varför? Varför? Samtidigt som socialdarwinismen är grymt hatad så är det precis så det är i stor utsträckning runt om i världen. Vi slåss om att få vara bäst, störst och framgångsrikast. Bäst vinner. Vi knuffar oss fram med armbågarna för att vinna högsta vinsten- ens önskeliv. Med vad händer när/om man når dit? Blir man lyckligare eller kommer man jobba ihjäl sig i sin kamp att få sin plats i rampljuset utan att ens snudda vid scenkanten?
Och till vilket pris? Vad händer när man inte längre bryr sig om sina medmänniskor? Blir man lyckligare då, blir världen en lyckligare och vackrare plats då? Jag tror inte det. Vad händer med dem som blir nertrampade i kampen om fame wealth and happiness?
image95 Tänk för guds skull på dina medmänniskor. När allt kommer till kritan är det dem du egentligen värderar högst.

indisk voodoo?

Hittade någon mysko liten pryl hemma när vi städade i gästrummet. En miniliten oöppningsbar låda i äkta plast  med en pytteliten gul tygbit knuten om någon sten eller kula av något slag. "Patnasampil" stod det på lådans lilla banderoll följt av något obegripbart på hindi. Hm... antagligen är det något som mormor släpat hem från sina resor till Indien. Kanske en lyckopryl eller möjligen indisk voodoo? Man vet aldrig.
Hittade ingen förklaring av detta mycket indiska ord. Man får väl tolka prylen efter egen förmåga. Eller något. Ska se om den kan vända lagen om allts jävlighet till något bra.

Hoppas hoppas hoppas...

Vacation for two...aaaw

 image93
image94

Nära havet vill jag bo.... so true.

ung kärlek

Så sött!

Jag satt nyss och kollade på något barnprogram på TV. De frågade barn vad de hade för tankar kring kärlek.

"Jaaa... man kan ju vara snäll och försöka visa att man tycker om den...titta och sådär..."

" Man skriver en lapp med ett ja och en liten fyrkant och ett nej med en liten fyrkant. Sedan frågar man tjejen om hon vill bli ihop, och så får hon kryssa..."

Hur gulligt som helst. Kommer ihåg när man var liten. Sköna tider det. Det var inte lika invecklat som nu.  :)

När tortyr borde vara lagligt

Jag tror inte någon har undgått det uppmärksammade fallet med den tioåriga Englas försvinnande. I går så erkände till sist den misstänkte 42- åringen att han var skyldig till att ha mördat Engla, och även en annan, äldre kvinna för åtta år sedan.
Nu undrar man vad FAAAN det är för en sjuk människa som ger sig på barn, ja människor över huvudtaget?! Vad är det för psykopater som springer runt fria i vårt samhälle?
Vågar man gå ut överhuvudtaget? Det är som i en så där skräckfilm där alla blir jagade av galningar.  Ska man behöva vara rädd för att gå ut? Det värsta är tanken:Det kunde varit min lillasyster.
Dessa sorts människor ska banne mig inte bara bli inlåsta på någon anstalt där de kan titta på TV och mysa runt ett par år. De borde torteras dagligen så att de riktigt ska få lida. Det är det enda som avskräcker mer folk från att upprepa dessa avskyvärda brott. Jag finner inga ord för att beskriva denne man. Sjukt. Så jävla sjukt.

syrran bjälar en sån massa persilja....

E.s diskussion vid matbordet:

(Mamma pratar om en av syrrans kompisars mamma som kommer från Spanien).
E:- På sovtåget, asså när vi åker till Tyskland, hoppas att de har bistrååå där.
Jag:- Det heter bistro.
E: -T.s hund, så fort man tar ett långt steg eller typ springer, så hoppar han efter en!
Mamma: - Ja, men det är ju bara en valp än.
E: - Jaaaa. Asså jag vill verkligen ha tandställning! (E. vänder sig mot mamma och gapar demonstrativt för fullt. Mamma suckar.)
Jag: - Sovtåg, hund och tandställning; vad pratar vi om egentligen?
E: - Spanska. Min syster ger mig en "vaddå-blick"

Min syster är verkligen en person som kan hålla låda. Det spelar liksom ingen roll om någon hänger med i hennes minst sagt snabba byten av samtalsämnen. Bara det inte blir tyst mer än 5 sekunder.

Gulligt. :)


100% Misse

Denna t-shirt från Topshop är bara för söt!
image92



calella countdown....

Typ bara drygt 70 dgr. innan vi drar oss ner till Calella och den efterlängtade värmen, relaxingen på playan (bitchen), och långa nätter fyllda med partajande. Denna resa är ljuset i den långa tunneln av vinterdagar som aldrig tycks ta slut. Ahhh längtar något fruktansvärt mycket nu! 
CALELLA
image90
image91

Fint va? 

Ha en trevlig kväll på er annars!
xoxo
M.
                      
   


strawberry hill

OMG. Detta ställe har allt du vill ha. Eller iaf allt jag vill ha. Kolla in bilderna nedan! Det ligger på Jamaica, och är perfekt för bröllop eller bara relaxing. Snacka om att semestern är kirrad!
image87image88image89

En dag i huvudstaden

Älskar denna stad! Hursomhelst så åkte vi till Sthlm igår. Besökte Nordiska museet först. Aldrig kunde man väl tro att det skulle ta en så lång tid att ta sig från centralen till museet. My God! Aja, väl framme så fick vi en s k "Audio-Guide" som vi fik med oss istället för en riktig guide. Som förväntat så fungerade inte min. Naturligvis. Teknikprylar har en tendens att lägga av när jag lägger tassarna på dem. 
Sedan åt vi lunch i Gamla Stan, och tog oss vidare till Svea Hovrätt, där vi skulle få sitta med under en rättegång. Det var mycket intresssant, speciellt eftersom att jag skulle vilja utbilda mig till advokat.  Man kanske inte borde berätta detaljer om fallet här, men det handlade om en man som  hade en sjukdom  och trakasserat en kvinna samt hotat hennes man.  Måste tillägga att denne snubbe var lite smått creepy. Kastade läskiga blickar på en. Huh.
Fikade på Vete- katten, occh sedan bar det av hemåt igen.

För övrigt har jag bestämt mig för att sluta bry mig om folk som gör mig pissed-off. De är inte värda all den energin. Den behövs till viktigare saker. kan glädjas åt att jag inte är den som har problem.


udda dag

Goder Morgon gott folk!

Vaknade i morse och insåg att jag somnat med kläderna på. VARMT. Hade världens största och tjockaste ulltröja, ett linne och ett par mjukisbyxor på mig. - Och ett enormt duntäcke. Inte konstigt att jag såg ut som en tomat.
 Hela dagen har följt som i ett töcken. Vet inte, men jag känner mig lite frånvarande idag.... Har ändå varit och tränat och även pluggat lite europakunskap. Ska till J. ikväll, och ska snart ut med la mamma och fika. Imorgon ska jag till Sthlm. Får se vad som händer då...
Men men ha en bra dag annars. :)

Dagens Huh? : En snubbe med vinröd RL-skjorta och en Burberryslips. Vart tog the stylish ppl vägen...?
xoxo
M.

So lang die Sonne scheint ist alles gutääää....

Solen är tillbaka! Satt ute och solade jättelänge idag!
Var hos J. igår för att fira stora tjejen som gått och blivit 18. Det är inte varje dag....Det kom några stycken, och det var ganska trevligt. Sedan somnade jag naturligtvis innan alla gått. Men, klockan var faktiskt två då, så hallå? :P Nu sitter jag här igen och ska kolla vad för stipendier man kan söka för utlandsvistelse år 2009-2010. Känns verkligen som att jag gör rejäla framsteg.

Citat av mig själv:
"Å pacvjec dlike a hering"

Vet inte riktigt vad jag ville med det. Men... säkert bra ..eller inte. Nä, nuu drar jag ut igen, see ya!

xoxo Mirre

försovmorgon

Försov mig en halvtimme i morse.... när jag sedan vaknade så hade högerarmen tuppat av så det var lite äckligt.
 Igår så blev jag, mamma och syrran inbjudna på släktträff. Det skulle komma en massa släktingar som jag inte träffat på evigheters evigheter, folk i min ålder (17-21) och t.o.m folk ända borta ifrån USA! Jättetrevligt tänkte jag och blev jätteglad. Sedan fick jag ett mejl från min arbetsgivare som ville träffas för att prata jobb samma vecka. Jättebra. Hade det varit, om inte.........

VI SKA PÅ DEN JÄKLANS BILDNINGSRESAN TILL TYSKLAND DÅ!!!

Mitt liv är ÖVER. Jag älskar släktträffar ju! Allt bara skiter sig. Måste allt hända just v. 20?!


vackert...


Katie Melua- Spider's Web

makes me cry... almost

god natt!

Jaha dags att kypa till kojs!
Har faktiskt inget vettigt att säga just nu, så jag nöjer mig med att säga god natt!

xoxo
M.


choklad är min fiende och bästa vän

Det finns inget som dämpar obehagliga, ledsna eller allmänt deppiga känslor som choklad. E. och lilla jag rusade iväg till affären och köpte en big-ass-chokladkaka. Den försvann mycket mycket snabbt.
Nu mår jag illa.
Men herregud vad ska man göra? det är tisdag för guds skull. Nu sitter vi och kollar på bilder från Calella. Är vi tragiska eller vad?

RSS 2.0