shopping

Det är inte roligt att shoppa då det är löningshelg. Shiat, vad mycket folk det var ute på stan, helt galet. Man fick typ slå sig om för att kunna ta sig framåt. Sedan blir man sådär lagom glad när man måste dra runt på 30 ton baggage och inhandlade grejer. Detta var vad jag lade vantarna på idag:

solens återkomst

Solen är här! Jättefint vårväder idag ju, det gör mig glad! Hihi. Eftermiddagen ser ut som följande: Plugg, The Hills, plugg, äta, plugg, packa, sova.
Intressant  va? Vi blivande studenter ska ha en egen liten fest imorgon kväll, vilket jag tycker ska bli mycket trevligt. Det gäller ju att umgås nu innan alla flyger iväg mot okända öden, haha.
Sedan, på lördag blir det shopping, yipee!

Snart kanske vårblommorna kommer?

i valet och kvalet

Vilken ska jag einkaufa? Hjälp....!!!


Kanske båda...? Åh, jag veeet inte!


groda med talsvårigheter?

Jag har fått någon mystisk form av sexy-voice nu. Jag antar att det håller på att bli bättre. Hoppas, hoppas. Det var ju lagom passande att vi skulle helt oförberett tala inför klassen idag på svenskan. "Ja, ni får ursäkta mitt instabila tonläge... men..." , kraxar man fram som en annan skata. Känner mig lite som en kille i puberteten. Helt plötsligt kan min röst slå om från "normal" till supergäll. Läskigt.

Nej, nu har jag gjort lite uppdateringar på min dator som tagit en blah tre kvart. HATA att denna dator hela freakin' tiden vill uppdatera sig. Jag orkar inte. Verkligen.

Aja, back to pluggandet. Måste skärpa till mig så det inte kommer en supplies i form at ett stort IGGGGG sedan. Känns fortfarande som om jag är fast i sportlovets dimma.
Fokuseeeering!

strötankar

Vad ska jag välja för ämne att tala om på engleskan??? 5 min. övertygande tal om.... ja, just det, VAD?
Plus att jag är livrädd för att min röst aldrig mer ska återvända, och jag är tvungen att joina Darth Vaders dark side. Noooo!
Plus att jag är glad för att allas vår principessa Victoria ska gifta sig med sin Daniel. De är så himla lika utseendemässigt, är det bara jag som tycker det eller vad? Äktenskapstycke är so true! När man kollar på bröllopsfoton i tidningar ser man på varenda par hur pass lika de är varandra. Nästan lite läskigt faktiskt...
Plus att det är semmeldag idag (Fettisdagen låter gross, så jag säger semmeldagen istället,) eller som min lillsyrra sa när hon var liten: Slemma. Har dock redan klämt årets enda slemma. Semla. Så det får vara.


Nej, nu ska jag gå och sova och förhoppningsvis vara på bättringsvägen imorgon. Suss sött!

en värld utan människan

Vore nog inte så dum alls faktiskt. Vi klubbar ihjäl varandra på de mest brutala sätten, vi förstör och förgiftar vår planet, vilket i slutändan leder till att vi tar kål på oss själva, och sedan det värsta; MÄNNISKAN ÄR FÖR DUM FÖR ATT FÖRSTÅ ATT HON GÖR FEL. ELLER, I ALLA FALL ANVÄNDER HON SIN "VÄLUTVECKLADE HJÄRNA" MINIMALT FÖR ATT NÅ EN POSITIV FÖRÄNDRING.

Hur blev det såhär? Ja, det kan man verkligen fråga sig. Just nu håller jag på och ska börja skriva ett arbete i folkrätt, vilket ledde till att jag började titta runt på tuben.
Mitt ämnesval blev Israel-Palestina, som jag tidigare engagerat mig i. Jag ska i detta inlägg dock inte ens börja tala om den konflikten, eftersom jag har så mycket att säga om den att ni skulle bli tokiga. Men det som förvånar mig mest är hur  israeler, som under andra världskriget blev utsatta för den fruktansvärda förintelsen, nu verkar tycka att det är okej att föra förintelsepolitik gentemot palestinierna. Om man läser historian bakom denna konflikt förstår man vad jag menar med det. The world has gone mad.
I alla fall, på tuben såg jag videos från bl.a. massakern i de palestinska lägren Sabra och Shatila och Auschwitz. Hur kan människan vara så grym? Jämför dessa videos med de horribla videosnuttarna från slakterier, och ni kommer inte direkt se någon större skillnad. Vem har gett människan rätt att döda sina medmänniskor och andra levande varelser? VEM? Det värsta är att vi inte lär oss av våra misstag. Vi fortsätter att stoppa fingrarna i eluttaget fastän vi fått en stöt. Hur smart är det på en skala? Vi chockas över folkmord, och lovar varandra att det aldrig får tillåtas hända igen. Men det gör det. Och vad gör vi? ABSOLUT INGENTING, förrän det är över, miljoner döda. passar det sig minsann att börja klaga på varandra och börja med löftena om att det aldrig får tillåtas hända igen.

Jag hade gärna trott att människan skulle vara smartare än så.

Leona lewis

Jag bara älskar denna låten, så fin! "Run" av underbara Leona Lewis.

fjortizzzar

Vad är det för roligt med att vara fjortis?
Man känner att man börjar lämna barndomen bakom sig och ska skapa sig en egen identitet, hitta sig själv. Jag har fått en egen uppfattning om hur en fjortis är och ser ut. För mig är en typisk fjortistjej skränig och upprorisk. Ofta har hon uppklippt sönderplattat hår i svart om hon ursprungligen är blondin, och blekt om hon ursprungligen är brunett. Hon har ett tjockt sminklager i ansiktet och en tydlig kontrast mot den osminkade halsen. Läpparna är täckta med Idominsalva. Hon glider runt i leggings, svarta stövlar utan klack och en hoodtröja. På vintern täcks deras outfit av en enorm dunjacka från Fjällräven eller Everest.
Killarna beter sig ungefär lika skränigt och måste hela tiden hävda sig och verka tuffa för att behålla sin status. De verkar även mycket förtjusta i att fästa byxorna med snoddar längst nere vid anklarna, något jag inte alls förstår mig på. Deras hår har den berömda "Den där Mary"- looken, även fast det i dessa fall används vax. Som tur var, haha...

Anledningen till detta inlägg är att jag satt på samma buss som ett helt gäng hormonstinna fjortisar på vägen hem. De hade ingen som helst respekt för att det möjligtvis fanns en sådär tio andra resenärer som inte var lika glada i deras hysteriska skrattanfall och långa berättelser om vad de lyckats åstadkomma på fyllan.
"Titta, kineeeeeser!" Utbrister helt plötsligt en av dem. Som om de vore på en safari och såg ett utrotningshotat djur. Så himla landsortsborsfjortisar! PALLA!? Get ot of tha freakin' box!
Varför vill de se likadana ut? Det är inte en ålder, snarare en stil.
Och varför denna attityd? Jag hade aldrig denna period, och det är jag glad för, eftersom många ungdomar kan hamna riktigt fel om de inte får det stöd och den uppmärksamhet de vill ha/behöver i denna övergångsperiod. På ett sätt kanske det är bra att ungdomar kan känna samhörighet genom att bli fjortisar. Även om andra kanske tycker att det är störiga.


ms. sleepwalker

Har en mycket skum känsla av att jag gick i sömnen i natt. Gjorde det ofta när jag var yngre. En gång var vi i en släktings sommarhus på Gotland. De har en hel vägg av fönster på övervåningen som jag minsann tänkte klättra ut genom. I sömnen. En annan gång då jag var lite äldre lyckades jag ta mig in till köket och bre en macka med någon sorts makrillpastej. I sömnen. Gott.
Nu idag när jag vaknade kändes det som jag precis varit vaken. När jag somnade hade jag på mig mina urmysiga duntossor, men när jag vaknade och kollade ner på golvet stod de mycket fint parkerade på golvet nedanför sängen. Hur creepy är inte det?
Jag ska banne mig sätta upp en kamera och se wtf jag håller på med om nätterna... haha. Tur att jag inte fick för mig att klättra runt på balkongen inatt...


just nu...

...Känner jag ett starkt ha-begär till Mariah Carey's walk-in closet...


...och till dessa godbitar från Ladurée...


...och denna lilla boning!



Omg: Spanade in den sista bildens ursprungshemsida, och shiat vilka cribs! Denna var ju nästan en va de minst nicea! Kolla: http://puntademita-realestate.com/vacationrentals.htm
Haha, vilken nörd jag är ;P

darth vader is my bitch

Ja, eller i alla fall låter jag på pricken som han nu. Värst var det naturligtvis i fredags, men det verkar hålla i sig. Mitt högre tonregister är definitivt ur funktion, så jag springer runt och talar med basröst. Men det är väl nice?
I fredags var vi i Stockholm. Var på förfest någonstans och sedan bar det av inåt centrum, där vi stannade tills klockan närmade sig tre-draget, innan vi släpade oss "hemåt".
Vad jag har lärt mig av kvällen:

- Illeröl är INTE gott.
- Vill man få en kvinna att falla för en bör man undvika att säga detta: "Gillar svarta naglar. Gillar din röda klänning. Du ser grymt sexig ut ikväll", samtidigt som man ser äcklig ut. Man bör även undvika att kalla mig för Sophie och Madeleine när dessa inte är mitt namn.
- Att inte dricka Red Bull.
- Göteborska är banne mig den coolaste dialekten. ^^

Nu är det väl tillbaka till verkligheten som gäller. Tur att man gjort samhällstalet med tanke på min vackra röst.



 


take me on a trip, I'd like to go someday...

Dags för semester känner jag. For real. Var och bowlade idag med min lilla sporty-sis så jag var sjukt taggad att vinna över henne. Vi spelade tre set. Jag vann första. Sedan glömde vi smart-asses att kolla vem som vann totalt, så vi säger att det blev oavgjort. Även om jag tror jag vann...
Iaf så var det helt galet kallt när vi skulle ta oss hem. Trodde jag skulle avlida och låta plogbilen peta hem mig längs trottoaren, men vi klarade oss hem.
Imorgon blir det Sthlm och utgång. Ska se om jag hittar en grym väska jag spanat in på Benetton också. Får se... Nu ska jag fundera ut vad jag som en gnu om man inte klär på sig femtioelva ton kläder. Morr. Som sagt var semester skulle inte sitta fel!
I miss the summer...


the cat is lövin' it?

Nu var man tillbaka i hemmet efter tre mycket givande dagar hos Jenny. Vi har råmanuset till projektet klart efter tre mycket krävande studietimmar. Vi har kollat på "The Notebook", och jag tror inte jag gråtit lika mycket till någon film överhuvudtaget. Grät så tårarna sprutade och sedan kunde jag inte sluta. Har inte ens gråtit så mycket till självaste Titanic.
Sedan såg vi på Morden i Midsomer-maraton, och kom fram till att runt 400 pers borde blivit mördade i den där byn vid detta laget, och resten av invånarna borde då logiskt sätt vara mördare och andra freaks. Slutsats: VEM FAN VILL BO KVAR DÄR!?
Anyway... Jag har haft 3 nicea dagar, och Eve har ÄNTLIGEN färgat håret nice igen. Me likey.
Nu fick jag just resten av bilderna från Spanien av Bea, och HELL så vi hade det! Det ser ut som vi höll oss bakom flötet konstant i två veckor! SICK...men vi hade verkligen the time of our lives...
Nu ska jag lägga upp lite bilder (The decent ones) på ansiktsboken och sedan sovaaaa!

SUSS SÖTT!

Yipee yipee yeah

Nu är det looov! Finally... Imorrn så drar Eve och jag till Jenny och bosätter hennes crib i tre dagar. Ska se om jag vågar mig på att cutta Eves hår.^^ Det lär bli pinsamt, med tanke på att hon ska besöka frisören dagen efter..."Vad sjutton har ätit på ditt hår?!"
Sedan ska jag själv tona håret lite ljusare var det tänkt. Får se om håret blir svart igen så man ser ut som mrs. Addams. Hope not...
Next helg bär det sedan av till Sthlm mot PARTEY!
Shuddilihuu,
ikväll sak jag iaf placera mig framför tv:n och se på "Kingdom of heaven". Jag har blivit besatt av filmer på senaste tiden. Skumt. Ännu skummare är det att min mamy sitter och kollar på Top Model.

gammal goding

Kvinnan med rösten! Bonnie Tyler. Underbar lovesong! Me likey


trötter.

Nu är jag trött och har ont i huvudet efter två minst sagt stressade veckor. Vad ska man göra? Kolla på The Hills såklart, så bli man glad igen. Lauren verkar vara en underbar tjej. :)
Ska bli skönt med en vecka borta från skolan, och återhämta sig. Hoppas sista utehelgen i Sthlm blir trevlig, det blev ju lite knepigt och så, men men...

Peace out


dagens drama

Vi sitter på bussen hem. Jag är trött som fan, har bara sovit några få timmar. Knappt har man käkat något heller vilket gör att magen är tom= PMSx1000.
Vad händer? Halvvägs ute i skogen i 10 minus får bussen krupp och ena framhjulet börjar tydligen brinna. Chaffisen  går ut och kommer in igen "ALLA MÅSTE UT UR BUSSEN, NU!!!"
Under en bråkdels sekund får jag för mig att han tänker dra fram en ak5:a, kapa sin egen buss och skjuta ner oss allihop utanför. Jag kollar för mycket på tv.
Sedan får vi gå ut i mörkret. Jag DAMPAR. Är pissed off hungrig och fryser som en piggelin. Chaffisen är fett otrevlig och säger åt oss att hålla oss borta ifall det skulle explodera. Han sprutar skum på hjulet. Efter en kvart kommer världens räddningspådrag med brandkår, polis och t.o.m. tidningen. SERIÖST. Det var ett frikin' HJUL som inte pallade trycket.
Men det tyckte tidningen tydligen var dagens news, och det skulle inte förvåna mig om det hela hamnade på förstasidan. Snacka om no action i tillvaron? Undrar vad de där journalisterna jobbar med annars när de inte åker ut i skogar för att titta på brinnande hjul.
Det sjukaste med det hela var att polisen, chaffisen och brandkåren ignorerade oss resenärer totalt. Tydligen var det inte viktigt. FY!
Det kom en extrabuss och hämtade upp resenärerna och vi åkte bil med E.s pappa hem.
VI SKULLE JU BARA ÅKA HEM.



Om jag hade varit i den där chaffisens situation hade jag dumpat allt och sprungit för livet the other way^^.


schlutt.

Utbränd och nerbränd. Kan sammanfatta mitt tillstånd just nu. Skrev prov idag i den freakin Europakunskap. OJ. Jag vet inte om jag vill veta hur det gick...Superflummade genom allt.
Något bra var att jag fick MVG på mitt samhällstal om Israels krig mot palestinier. Jag blev glaaad! Nu återstår bara den tyska muntliga presentationen på torsdag om skolsystemen och hur de skiljer sig åt från Sveriges.
Att man aldrig får vila. *SUCK*
Nu ska jag kolla fakta och info om stipendiesökningar. I wanna study abroaaad!

Haha, innan jag drog till Deutschland färgade jag håret. Det skulle bli brunt bara, men nej, det lydde inte och blev svart istället... Här ser ni mig i Tyskland med det lovely result.


hissar och dissar

HISSAR: Koenigseggs läckra bilar! En sådan här skönhet skulle inte sitta fel!

DISSAR: Lancomes nya vibrerande mascara. Hallå? E inte hemligheten med snygga fransar ett lugnt och stabilt målande? Med denna "fiffiga nyhet" kommer vi alla feminina varelser se ut som pandor på nolltid. Men vem vet, det kanske blir det nya modet?

brandy- right here

Sitter jag och lyssnar på just nu, superfin låt!

europadag

Ska nu intala mig själv att jag faktiskt är vaken, och gå och käka lite frulle.  Framför mig ligger en underbar dag med Europakunskapsboken. Eftersom jag inte hann plugga i lördags då det var en massa folk här, (Nej, det är inte all in my head), så måste jag ta igen det idag. Meen, är ensam hemma så det är lugnt och skönt åtminstone.
Igår var jag och såg Benjamin Buttons otroliga liv, och den filmen berörde mig väldigt, även om jag tyckte den var för lång.
Jaha, vad ska man käka till frukost då?
En amerikansk frulle?

Eller, frukost på balkongen?


Nej, det blir nog det gamla vanliga: Te, juice och smörgåsar. :)

GOD MORGON på er!

Marchesa 2009

Misse har spanat in... extremt snygga kollektioner! Vilken är er favorit? Jag älskar alla av hela mitt hjärta! Även om jag måste medge att hjärtat slår lite snabbare för de två längst till höger...


min pälskling

     

Vad är en människa?

Idag på naturkunskapen skulle vi på läxförhöret sätta rätt siffra från 4 numrerade skallar vid rätt namn. (Skallarna var fejk och var av Schimpans, Homo Sapiens, "Sydapa",  Homo Erectus). Homo Sapiens, haha, lätt tänkte jag och satte en 4 vid namnet.
Jag satte alla rätt utom ja, just det; Homo Sapiens som jag råkade blanda ihop med den jävla Homo Erectus. WTF?! liksom?!  Nej, men hoppsan. Men herregud, skallen som skulle vara nutidsmänniska såg ju enorm och outvecklad ut. Hallå??? Sådant äckligt huvud har väl ändå inte jag. Men men. Det kanske visar sig att jag och Evelina har rätt i klassen, och de andra har fel. HOPPAS.

Och sedan
blir det ingen nice weekend för mig. Måste plugga Europakunskap tills hjärnan krympt ihop till en ärta och ögonen blöder. Varför ska lärarna pracka på oss så himla mycket? Om vi alla är utbrända innan 25 så kommer ju inte samhället direkt gå framåt? Nej, om jag skulle bli politiker och få makt skulle jag ändra om skolsystemet helt. Istället för att låta eleverna repetera det engelska alfabetet i sjunde klass. (Ja, sjunde klass), skulle de få lära sig sådant mycket tidigare och ha mer att göra när de går i småklasserna. Som det är nu är det alldeles för soft. Ungarna springer runt och ser skolan som ett enda jättedagis. Om man istället fördelar arbetet mellan skolåren skulle det bli mycket bättre för alla. Eleverna i småklasserna får fritid, och eleverna på gymnasiet får också sin fritid. Och sedan bör man få omdömen från första klass. Ingen blir utbränd, skolan blir nice, och alla blir smartare! =Perfect!


tankar från badkarskanten

Jag hade lite boring och gick loss med kameran... i... badrummet. (Förlåt). Upptäckte något skumt: Det bor 2-3 pers hemma men vi har 5 tandkrämstuber. Sedan var den lilla gummiankan så söt, att han också fick va me.^^ Inget badrum utan gummianka!
Läste upp mitt fina tal idag. Det var grymt att få stå uppe på scenen med talarstol och allt. Man kände sig mycket bättre till mods än när man står längst fram i klassrummet och känner sig kortare än alla andra som sitter.
Sedan hörde man sin egen röst när man talade. Ego I know, men det kändes bra iaf. Så nu är det över. 1 down, 3 to go!

     

a lil bit of luck...

Yeees, så får man göra folkrättsprovet på fredag istället för idag, yeeey! Då kan man plugga lite till då, och förhoppningsvis klara MVG. (Det blir halvt panik om jag inte klarar det, för då måste man skriva en kick-ass inlämningsuppgift...) Meen, det här ska klaras av, och så e de med de.

Nu ska jag öva lite mer på mitt tal om Israels övervåld mot palestinierna, och sedan ska jag kolla lite på Top Model. Min personliga favorit är Analeigh. De andra kan åka hem igen.^^ Jaha, men det var väl min kväll sammanfattad...

FEEL THE LOVE :)


love is in the air

Vackraste kärlekslåten! Av Celine Dion såklart...

Beyoncé- Halo


måndag eftermiddag.

Weei ska köpa nya skor idag, jag är glaaad. :)
Inte lika glad på att vi ska ha en massa prov nu...  men men, med sportlovet i sikte känns det iaf inte helt hopplöst. Hello Stockholm!


i framtiden....

... Vill jag ha två barn. Det ena ska jag döpa till Schärl, och det andra till Happy. Undrar hur det skulle bli om Happy försökte sig på en emo-karriär?
Okej, sorry, jag kom just hem och är trött... Lär väl inte bli piggare av det faktum att det är måndag imorgon vilket betyder WORK. Eller ja, PLUGG. (Same shit, different names). Eller som vi säger i Tyskland: SCHEISSE.^^
Jag måste börja ta mig i kragen och reda ut vissa saker så allt blir bra.

Hur bra det nu kan bli... det får jag se.


RSS 2.0