strandmys

Imorgon ska jag, Bea och Eve bege oss ner till stranden för att ha en heldag med sol, glass, bad och varandra. Det  kommer att bli underbart!

Sedan blir det begravning av farmor på onsdag och mormorsmor på torsdag. Mina föräldrar är skilda, så först kommer ena halvan från pappas sida på farmors och sedan kommer andra halvan på mormorsmors.
Sedan blir det en stor släktträff ute på någon ö med de flesta av släkten från mammas sida senare i sommar, och det ser jag fram emot. Där finns många jag vill träffa igen!

Nu sitter jag och har absolut ingenting vettigt för mig, typiskt mig... Ska nog ge mig nu och krypa till kojs. 

Sov sött alla! 

drömväska

Har bivit förälskad i denna lilla godbit från Gucci. Är den inte underbar?


Back to work på en söndag

Imorgon är det jobb igen som gäller; 12-18. Känner mig riktigt duktig! Tog emot bokningar som en tok hela fredagen, och har fått en läskigt fejk telefonröst. Men min försäljningstaktik fungerar lysande. Jag fixar bokningar som rinnande vatten!Tur att jag slapp jobba idag iallafall. 7 bokningar vid samma tid, hade blivit grymt hektiskt. Istället har jag ockuperat solstolen hela dagen tillsammans med boken "Aldrig fucka upp". Den är grymt spännande, och har snart läst färdigt den. Sedan har jag gjort iste, vandrat runt i trädgården och ätit jordgubbar och sovit lite. Är dock sjukt rastlös nu, pallar inte att bara sitta och se tiden rinna iväg. Jag vill ut och uppleva saker! Synd bara att ingen semester med tjejerna är inplanerad. Hade varit sjukt kul att åka iväg och sola, bada festa och bara umgås!
Jobbigt att mina jobbtider är så oregelbundna, får ingen lång semester i ett stycke... Men ska försöka hinna träffa så många som möjligt när jag kan.


Mitt underbart goda iste!

världen felprioriterar

Resurserna alla pratar om saknas eller råder brist på finns, där, mitt framför ögonen på oss alla. Problemet är att de snabbt försvinner till andra saker. Människor är experter på att felprioritera.
Två exempel:
Man väljer att lägga sin ovärderliga röst på partier som t.ex. Piratpartiet, ett parti som i stort sätt bara behandlar en fråga, nämligen fildelning, och i princip skiter i resten.
Ett annat exempel är att man investerar 1 miljard kronor på att köpa fotbollsstjärnan Christiano Ronaldo till sitt lag.

Världen hotas av den globala uppvärmningen, fattigdom, krig och elände och man väljer att lägga dyrbara resurser på FILDELNING OCH EN FOTBOLLSSPELARE som by the way redan är stenrik!? VAR FAN ÄR MÄNNISKORS IQ? på livstids semester eller?
Jag kan tala om att när vi inte längre kan andas och vistas på denna jord är det sista vi tänker på fildelning och fotbollsspelare!
Men så är det, det måste hända förödande katastrofer för att människor ens ska börja reagera. Tragiskt.

R.I.P Michael Jackson

1958-2009.

Den största popstjärnan har nu slocknat. Vila i frid.

ingen flower power här inte haha

You Are Definitely Not a Hippie
In fact, you're so conservative, you make George Bush look like Jerry Garcia.
You're not big on experimentation or alternative lifestyles.

Fringe ideas tend to freak you out. You're pretty suspicious of hippies - or anyone who sympathizes with them.
As hippies would say, you are the establishment. You're part of the system... and proud of it.
Are You a Hippie?

vem vill inte ha oprah winfrey som chef?

Världens rikaste kvinna, Oprah Winfrey, fyllde 55 år och nu ska det firas! Hon har bjudit sina 1700 anställda plus deras familjer på en 13-dagarsfest på ett kryssningsfartyg i Medelhavet. Partyt går loss på ca 43 000 SEK per person.

 Oprah måste vara världens bästa chef!

suck

Nu står man här inne på jobbet medan solen gassar upp mot 30 grader utanför. MÖÖÖÖ!
Tur att man är ledig fredag-lördag iaf, då blir det sola och bada!


en dag som hemmafru

Idag har jag varit the hemmafru. Har tagit hand om tvätt, syster, blommor och allt som kommer därtill. Shit, det var ju jobbigt ju! Jag som pinsamt nog vid 19 års ålder inte riktigt slutit fred med tvättmaskinen än...
Jag ska iaf inte skaffa barn på bra länge, den saken är klar. Syrran är 11 och ganska vuxen nu, vilket är härligt, hon är verkligen en underbar tjej! Bara det att hon ALDRIG STÄLLER UNDAN EFTER SIG, maaah! Mamma går alltid och plockar efter henne och jag också, eftersom mjölken inte blir fräsch utanför kylskåpet; Jag får också lida av att den står framme. Tycker att föräldrar ska lära barnen sånt, jag fick minsann se till att ställa undan efter mig när jag var liten. Men men. Sedan gick vi, tillsammans med syrrans kompisar, ner till byns lilla sjö med den enorma campinganläggningen och den löjligt stora gräsmattan. Slog oss ner bland andra svennebarnfamiljer. Kände mig lite malplacerad. Det där med att ha trettio snorande och gnällande ungar som har allt medan man själv ser grymt sliten ut är inte riktigt min grej, vissa familjer är stora och jättehärliga medan man kan undra hur det är med kollen hos andra...  Jag vill gärna ha barn, men de ska banne mig inte gnälla! Det gör mig så arg att se unga mammor som tror de har koll trycka i sina tvååringar cola och godis för att de ska vara nöjda. Inte konstigt att folk mår som det gör! Barn ska inte ha socker! Sedan när barnen beter sig som de gör, tycker minsann föräldrarna att det är dags att börja klaga på att barnen är jobbiga.
Ändå tycker jag det är roligt med vår badplats, även om jag inte är där så ofta... Klockan 09.00 kryper byborna fram ur sina gryt och beger sig med bord, stolar, den klassiska kylväskan, you name it, ner till badet och ställer upp allt i sluttningen. Där sitter de sedan, hela dagen, tittar på barnen som springer runt, och fikar. Chill.

Jag tycker bäst om att sitta i lugnet hemma på gräsmattan eller på balkongen och i tystnad äta glass i solen.




the return of the sun

Nu är man lite blondare, haha. Var hos frisören idag och gjorde slingor, finfint! Var i stan med Eve och shoppade lite grann idag, kul!
Man får hoppas att solen inte försvinner på ett bra tag, jag gillar att sitta på balkongen och käka glass.

Mindre kul är att två begravningar, den av min farmor och den av min mormorsmor äger rum dagarna efter varandra, den 1 och 2 juli. Nu har jag varken mor -eller farföräldrar längre, farmr var den sista. Detta blir den 7 och 8 begravningen jag varit på. Har minsann aldrig varit på bröllop... Livet är en dödlig sjukdom som ingen överlevt. Men ack så roligt livet kan vara :P!


12-18

Nedräkningen är på full fart mot klockan 18.00 då jag äntligen får bege mig hem! Imorrn bär det av till E-tuna och frisören, ska fixa till mitt hår så det blir sommarfräscht. (BEHÖVS). Får jag se om jag einkaufar en klocka också...

I alla fall, ska kila tillbaka till dötiden nu, ciao belle e belli!


du ger mig solstingaling

Jag veeet att jag är världens mest tragiska människa som sitter framför datorn och knappar klockan kvart i tolv på midsommarafton, men jag kände verkligen inte för att gå ut och ha kul ikväll... sjukt fysiskt trött efter all cykling 45 minuter till, och 45 min. från jobbet varje dag... har blivit helt asocial och kände inte för att släppa in massa människor på party hos mig iaf... nej, det blev lugn hemmakväll med duntossor, varm choklad, tv:n och obviously datorn, haha.
Vid samma tid förra året var dagen innan dagen innan resan till Calella, den bästa resan i mitt liv so far. Saknar stället och stämningen något helt sjukt.

Nej, i år har jag kännt mig läskigt tom inombords, deprimerad. Jag blir arg (när jag väl blir arg blir jag ARG) väldigt ofta också pga av att jag egentligen är förtvivlat ledsen. Men, det är så det är och det är bara att gå vidare utan att göra andra irriterade. Som vanligt.

Nu ska Eve och jag iaf hitta på något imorgon, får se vad det blir för skojs. Känner att något måste göras... Så sjukt oplanerat jobbupplägg, typiskt mig xP.


GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!



en midsommarnattsdröm

Jag är stel som ett kylskåp efter allt cyklande och fysiska arbete. Har klippt en big ass gräsmatta (som hade behövts kapas med lie) med en vråltung och dum gräsklippare. Tur att inte jag står som ägare på den... vår ena här hemma blev jag totalt vansinnig på och slog den i tre bitar. Ja, så bra gick det klippet.
Nu ska man jobba på midsommarafton också, men bara 10-14, sedan blire röj! Har iofs aldrig förstått mig på varför i hela friden man firar midsommar, hade någon tråkigt och ville festa med extra ledighet efter eller vadå?

Tristessen på jobbet är total, jag är helt galet uttråkad och börjar roa mig åt de mest kosntiga sakerna. T.ex. har jag kommit på namnet till en uppföljare till den gamla skräckfilmen "Halsduken", nämligen "Sjalen". Ja, det tyckte jag var jätteroligt. Sedan när jag fick läsa om "Kaninkvinnan Miriam" som hade 250 kaniner döda och levande i sin lägenhet och fick förbud mot att äga eller vistas i närheten av kaniner. Men det stoppade inte vår Miriam som hittades på ett hotellrum tillsammans med ett flertal kaniner (hur i helvete fick hon in dem där liksom) och i sin bil fylld med kaniner, döda och levande, och 130 andra som från början kom från hennes lägenhet, men som polisen beslagtagit men hon snott tillbaka. Dessa 130 kaniner hade hon lämnat ett slag på en hästgård i närheten. FY FASIKEN vad jag skrattade, det sär så mitt liv kommer sluta, fast med katter istället för kaniner.
Ni vet de där riktigt kluriga korsorden i DN? de löser jag nu på löpande band, visste väl att jag skulle få nytta av mina allmänkunskaper!

Nu är det dags för mig att knyta mig., god natt på er!

Sänk skatten!

Herregud vad arg jag blir. Jag kommer på mitt sommarjobb i år tjäna över 16.000 SEK. Då måste jag med andra ord betala skatt, ca 30%!!! dvs. jag blir av med 6000 kronor. Jag behöver verkligen mina pengar och mitt jobb är heller inte alltför roligt, så därför har jag banne mig ingen lust att skänka 6000 spänn till kommunen som styrs av ett gäng okreativa kaffesörplande puckon.
Nej, Monaco får det bli.

tråk

You Are Imaginative
You are a creative, innovative person. You're not afraid of great risks.

Right now, you are seeking peace and tranquility in your life.

You are drawn to people who are passionate and deep.

You feel like there are many major things in your life that need to be changed.

You make a lot of course corrections in your life. Your first reaction is usually not your final verdict.
The Jungle Test

nåågon har lyssnat alldeles lagom mycket på NRJ

Älskar dessa låtaaaar! De gör mig happy!

studentröj i nyköping

Vi hade sjukt kul på underbara Beas student i fredags!
Bästa var ju evelinas missförstånd av hur ett paraply fungerar... Hon fäller upp paraplyt och det går någon minut något innan man hör henne: Ska det va såhär eller? Jag vänder mig om. Där står hon med handen precis under paraplyduken med ett oslagbart ansiktsuttryck. Kvinnan har glömt dra ner skaftet på paraplyet.

Det slutade till allas glädje att regna och de nybakade åkte in till Nyköping för studentkortegen. Fullt ös inne i stan då alla från stans runt 6 skolor tog studenten samtidigt. Efter alla timmar i bilen i Nyköping åkte vi vidare till B.s lägenhet i Tystberga (som verkligen lever upp till sitt namn :P) . Vi käkade tårta och sedan när det bara var jag, Eve, Bea och Simon kvar, drog vi till pizzerian för att krubba. Alltid när man blir hungrig mååste man bara ha skräpmat. Den pizzan låg ju som en sten i magen resten av kvällen. Mot 22 drog vi in igen till Nyköping och till restaurang Lotsen i hamnen. Fick dumpa våra bolagspåsar i närliggande buske.  Inget vidare röj tänkte vi tills någon öppnade dörren längst bak i restaurangen. Det var som om de öppnade en dörr till en annan värld. DJ:s, dansgolv, bar och weheeey! Alla sögs mot dörren. Vi hade sjukt kul och dansade på som aldrig förr bland alla galet glada studenter. Mitt i allt drog vi ut och jag hoppade in i busken för att hämta cidern vi så fint hamstrat där; man blir ju töstig av att dansa!
När vi återvände förbi busken på väg tillbaka mot Lotsen stod någon och pissade precis där våra påsar legat. Hoppas verkligen ingen var där innan honom...

Dansade på ett par timmar till innan vi begav oss hemåt Tystberga igen. Somnade på soffkuddar på golvet kavrt i fyra på morgonen, och åkte hem med resten av folket klockan halv tolv dagen därpå tillsammans med en hejdlöst bajsande katt.

Summan av kardemumman; SJUKT KUL HELG!!!



pause

Nu har jag haft färdigt min lilla bloggpaus. Har haft sjukt mycket som hängt över mig med både ditten och datten, men nu är jag tillbaka!

Tog studenten en regnig tisdag, den 2/6, vi såg alla ut som dränkta katter, men det var en riktigt lyckad dag. Champagnen tog bort regnets depressiva verkan, om man säger så. På skolavslutningen blev det tragiskt dock. Kramade innehållet ur alla och grät ut över min pizza, den sista måltiden på Kleblabben.
Sedan så har man fyllt år, ett år mindre klok, dvs. Nu är man hela 19 år. Har varit på bal, har festat gärnet, säger hejdå till farmor som tyvärr är påväg vidare, min sista av mina far-och morföräldrar. I samband med detta har jag hälsat på släkten på min pappas sida som jag inte sett på länge, underbart att se dem igen.
Sedan har jag röstat i mitt första val någonsin. Har hört så mångas övertygelser om deras tro på sina partier, och själv har jag inte hittat rätt än. Partipolitik är inte min grej helt enkelt. Tog en hel bunt valsedlar (inte dom äckliga sd) och stog i mitt bås och överläggde innan jag satte kryss och gjorde min plikt som medborgare i detta demokratiska land. Tycker attd et borde bli här som i Belgien- obligatoriskt att rösta. Har man valt att inte rösta ska man BANNE MIG INTE ha rätt att sedan klaga på samhället!!!
Så, där fick jag ut lite aggressioner också på en gång.
Har börjat läsa en grymt bra bok by the way, "Aldrig Fucka Upp" av Jens Lapidus. Helgrym! Jag läste hans tidigare bok "Snabba Cash" som liknar denna. Båda böckerna är jättebra skrivna och spännande från sida ett. LÄS DOM, hett tips!

Nu ska jag återgå till läsandet! Ha en bra kväll!!!



... FÖR JAG HAR TAGIT STUDEEEEENTEEEEN.... FY FAN VAD JAG E BRA!

RSS 2.0