tandläkarbesök är farliga

Har man otur kan det gå som för denne lille söte unge herrn:


paniken är min bästa vän

Har till min förskräckelse upptäckt att min Att-Göralista är längre än jultomtens önskelista, och det är inte bra. Inte bra alls faktiskt, med tanke på att tiden till att göra alla dessa saker=0. Jag har med andra ord lite kris.
Meeen, ska dämpa det med en shoppingrunda på torsdag, middag hos Jenny på fredag och fest i Norrköping på lördag. Inte konstigt att tiden inte räcker till... Sedan på tisdag kommer ett maffigt tyskaprov som om jag känner min grammatikglada lärarinna rätt, enbart subjektiva predikatsfyllnader och andra läbbiga saker... Uss. Men, som Ior så fint säger: "Det är bara att förlika sig med ledan". Sedan mår man bättre för tillfället iaf.^^

Det är ju iaf knappast så att man missat att sommartiden kommit... Nu får jag, om det varit vintertid, gå upp tjugo över fyra på morgonen istället för tjugo över fem. Inte så roligt. Märker att min hjärna stannar till lite då och då under dagen och det trycker mot ögonen inifrån på nått sätt... Ja; Förlåt för min oförmåga att beskriva saker, men det är som det är, och så är det med det.
Imorgon förs förhoppningsvis mitt gamla nummer över från min gamla S.Ericsson K810i till min nya C510. Blir spännande. Vill absolut inte bli av med mitt superbra nummer. Men man vet ju aldrig när det kommer till tekniska saker. Btw, så känns det lite dumt att byta telefon (mamma fixade mig en ny), om någon vill köpa min 1 år gamla telly, så lemme know! Den fungerar superbra och har urbra knappar. Har lite separationsångst faktiskt...

Nu borde jag plugga tyska. Får se hur det blir med den saken.

Natti på er!



Allt är inte vad det till synes vara...

Först vill jag bara säga grattis till det svenska fotbollslandslaget som spelade 0-0 mot Portugal i VM-kvalet;  1000 grattis till den, vilket achievement!!!

Jag har kommit fram till att reklam luras. Jo faktiskt! Titta bara på hamburgarreklamerna: "Färsk krispig sallad, nygiljotinerad Paka, och skönt mjukt och fluffigt bröd."
Sensuellt och vackert med en nice bild på ett riktigt mästerverk till hamburgare. Man öppnar lådan och upptäcker till sin förskräckelse att någon satt sig på brödet, tuggat färdigt Pakan, lagt tillbaks den och sköjlt salladen i något som är allt annat än fräscht vatten.
Känns det igen? Jovisst.
Här är mitt egna exempel. Ja, visst är det gott med chokladkaka...

irriterad

Kom hem tidigt idag för att plugga. Men. Så fort jag lade mig på soffan somnade jag. Kunde inte vakna igen, var helt borta i huvudet, skitläskigt. Hade min Eu-redovisning idag, och som vanligt har jag supersvårt att hålla mig till den röda tråden vid muntliga redovisningar. Plus att jag kom på att presentationen var lite för kort, vilket resulterde i att jag fyllde ut med lite halvt påhittade ord här och där. Hoppas folk fattade något av vad jag snackade om xP.
Nu tänkte jag gå in och kolla hur man anmäler sig till universitet och så på sidan studera.nu. Men nej. Min dator vill inte öppna den sidan. Alla går finemang utom just den sidan. GAH! Måste ju anmäla mig innan den 15 april, men det känns inte som om jag riktigt har kläm på hur man gör/ vad man ska göra. Börjar få lite smått panik. Jag vet ju inte ens riktigt vad jag vill göra. Det värsta är att det typ inte finns några samhällsinriktade program på något universitet, utom juridikprogrammet som jag insett att jag aldrig kommer komma in på. Det finns verkligen bara naturvetenskapliga program. Jag har ingen lust att läsa en massa lösa kurser!!! Vad f*n e det för diskriminering?! Gör mig arg....
Nej nu ska jag väl fortsätta putsa på mitt hyllningstal.

CIAOOO!


partymusik!!


snabba förändringar av blodsockernivån ger...

"Jag vill bara meddela att jag avlidit."


skum helg

igår var jag och såg på bio faktiskt... såg Män som hatar kvinnor, riktigt förskräcklig men sevärd film. Sedan var jag så smart att knapra i mig en hel bigass påse Bilar innan filmen börjat. Inte så smidigt. Satt med skyhög puls och uppspärrade ögon hela filmens två och en halv timmes spellängd. Trodde jag skulle få hjärtattack... Aldrig mer så mycket godis när jag bara sitter ner helt oaktiv.  
När jag kom hem blev det till att titta på American Pie 2. Tycker de filmerna e så himla roliga.^^ Som sagt jag hade en mycket ohändelserik helg.

Dags för weekendresa känner jag...

god morgon världen

Det är helt sjukt hur vi ser på andra människor. Det är vad jag märkte när jag denna morgon skrev om Kinas kulturrevolution. Folkmord är något förfärligt, det är nog de flesta enade om. Jag har hela min skoltid fått höra om och fördjupa mig i nazisternas folkmord av Europas judar och oliktänkande. Där mördades 14 miljoner människor. Helt sjukt, och det kräver därför mycket uppmärksamhet så att nya generationer kan förhindra uppkomsten av nya folkmord.

Under andra året på gymnasiet fick jag för första gången höra talas om GULAG och den kommunistiska terrorn som Stalin utsatte sin befolkning för under många och långa år. Dessa GULAG-läger var minst lika hemska som nazisternas koncentrationsläger, och dessutom bra mycket kallare då de låg in the middle of nowhere i Sibirien, där temperaturen lätt kryper ner mot -50 grader om vintrarna. Sedan har vi Japans invasion av Kina som krävde 20 miljoner kinesers liv. "Det stora språnget" krävde ytterligare 20 miljoner människors liv. Händelserna i Kina fick jag höra talas om IDAG.

Så jag ställer mig frågan: Vad är det som kommunisterna i dåvarande Sovjetunionen gjort så bra för världen att man inte gör större ansträngningar att lyfta fram deras mörka bakgrund? Jag tänker på det att man än idag här i Sverige lägger sig som en dörrmatta inför Ryssland och med glädje kysser "Rysslands fötter." VARFÖR? Ska man inte kunna jämställa folk och leva i fred med varandra utan misstankar om "underliggande ondska"?

Och det i Kina undrar jag också varför man inte fått höra talas om. Mord på 40 miljoner människor. Är det inte lika viktigt som morden på europeerna? Eller är kanske kineserna inte lika mycket människor som vi här i Europa? Jag menar VA FAN?!

Nej, någonstans är något MYCKET FEL. MYCKET MYCKET FEL.

this is what i call weekend

Jag sitter just nu och avnjuter en mycket tragisk helg för mig själv. Ja det är väl så ödet bestämt, lika bra att förlika sig med ledan... Syrran är på skidresa och mamma e heller inte hemma. Detta innevär att jag och katten får trösta varandra denna urtråkiga fredagskväll. Kan inte påstå att vi har så roligt. Usch, nej detta är banne mig den värsta helgen på länge och den har inte ens börjat.
Klarar inte riktigt av ensamhet utan någon i närheten, då börjar jag tänka för mycket på saker och ting vilket inte är bra för mig...
Ska återvända till teven och se på något sköj. Haha...

God natt och trevlig helg på er! Här ser man lite smågalen ut men, eyy e man på semester så e man!

sommaren!

Japp nu var det klart, jag ska hylla sommaren! Det kommer bli sketabra eftersom det är något av det bästa jag vet. Tänk långa dagar längs en beach med en drink i ena handen och en het surfare i den andra haha.

Nä men sommaren är ju det man lever för. Jag skulle göra det mesta för att vara där just nu:

studentklänningar

Hur ska man lyckas med det omöjliga uppdraget: Att hitta den perfekta studentklänningen!?
Här är en fin, men den är rosa.... jag bara älskar Marchesa-inspirerade klänningar, kolla på den lilla vita med silvriga detaljer, to die for! £ 3640 bara... hm. Det är bara att inse... det är kört! Maaah! om man kikar runt på internet hittar man en hel drös med söta klänningar, men inga vita. Vaddå, ska man behöva släpa sig runt i en enorm cupcake-bröllopsklänning? Inte det smidigaste på studentflaket kanske...Move over bitches eller vad?
Prophecy Tulip Shape Embellished T Neck Dress

hyllningstal

Är ett helvete att få ihop till en svenskalektion. Vem ska man hylla? Jag har ingen som jag beundrar så pass mycket. Jag är helt enkelt inte en människa med förebilder eller idoler. Och det är ju lite svårt att hålla ett treminuters hyllningstal till någon jag inte beundrar. Kandidaterna just nu är: Sommaren, en kompis haha, Astrid Lindgren och Barack Obama. Men satan vad svårt det ska vara med detta....

Jag ska nog allvarligt talat anlita en privat talskrivare. Eller så gör jag det enkelt för mig och hyllar Gud. Jag menar, varför inte?

slappisdag

Idag har jag åstadkommit: Absolut niente. Jag har inte skrivit om kulturrevolutionen i Kina och jag har inte hållit mitt engelskatal. Skönt, faktiskt. Nu ska jag avnjuta en kopp te på balkongen i solskenet som äntligen tyckts hitta hit och sedan ta och plugga samhällskunskap. Är lite smått orolig för att stå utan boende i Bryssel också, men det löser sig nog. Sedan ska jag ta mig en funderare på om åldersgränsen för kryssningen jag fått presentkort på för 2 pers. har åldersgränsen 18 eller 21 eller 65 kanske t.o.m. Ja, man vet ju aldrig nuförtiden. Är så pissed på att åldersgränserna ska vara olika. Är man myndig vid 18 ska banne mig alla åldersgränser gå vid 18 och inte efteråt. Är man vuxen ska man för f*n bli behandlad som en också. Men nej, välkommen till "tönt-land" där vi stoppar barnen i glasburkar.

Äh nu blev jag arg också. Hmm, måste kolla kryssningen...

Tingaliin

Oh yeah here it comes, sjukt skön låt. "Tingaling Tingaling come on baby shake that thing!" hahaha

Kärleken i ord

Celine Dions kärlekslåt "To Love You More" är den vackraste av alla och betyder, hur löjligt det än må låta, så jättemycket för mig.

Take me back in the arms I love
Need me like you did before
Touch me once again
And remember when
There was no one that you wanted more

Don't go you know you will break my heart
She won't love you like I will
I'm the one who'll stay
When she walks away
And you know I'll be standing here still

I'll be waiting for you
Here inside my heart
I'm the one who wants to love you more
You will see I can give you
Everything you need
Let me be the one to love you more

See me as if you never knew
Hold me so you can't let go
Just believe in me
I will make you see
All the things that your heart needs to know

I'll be waiting for you
Here inside my heart
I'm the one who wants to love you more
You will see I can give you
Everything you need
Let me be the one to love you more

And some way all the love that we had can be saved
Whatever it takes we'll find a way

I'll be waiting for you
Here inside my heart
I'm the one who wants to love you more
You will see I can give you
Everything you need
Let me be the one to love you more

and there was light...

You Should Light a Citrus Candle
You are optimistic yet restless. You love your life but always are thinking of bigger and better things.
You love being on the move. You have plenty of energy to chase your dreams.

You're the type of person who trusts your gut. You're very independent, and you've made some unusual choices in your life.
You are cheerfully offbeat and a true free spirit. You challenge others to get more out of life.
What Scent Candle Should You Light?

igen... förlåt! haha


hilarious

Hakar på Isas trend med ännu ett underbart klipp: "Och sedan låg vi med varandra." "I matsalen". "..." "Ja." haha

betyder jag ingenting?

Haha Tingeling-låten var ju klart bäst i lördags! Älskar the russian-version. Haha, klockren, synd att man inte kunde rösta på den. Annars, så vad ska man säga... skräll av opera-Malena...
Inte min kopp te om jag får säga vad jag tycker... men men så är det. Vi hade lätt vunnit med tingeling! DAMN.

Suss sött på er!

skolmassakerepidemi

Nu har det hänt igen. Ännu en skolmassaker har ägt rum, det har blivit som en epidemi. Denna gången var den den lilla orten Winnenden i Baden-Württemberg i Tyskland som drabbades. Unga som är trötta på allt inspireras av andra unga som är lika trötta på allt och därför skjutit ihjäl en mängd skolkamrater och lärare. Tragiskt säger jag bara. Ska man behöva gå runt och vara rädd att bli skjuten , eller att ens kompisar på andra skolor ska bli ihjälskjutna bara för att de råkade vara i skolan den dagen?
Folk som "kände" skolmördaren sade att han var en tystlåten kille som verkade harmlös. Det varade tills det slog slint för honom och han gick och hämtade en Beretta från hans fars vapenarsenal, och sköt ihjäl ett flertal personer på sin skola.
Jag tror det är viktigt att man tar hand om unga som verkar hamnat lite snett i livet och ser till att få dem på rätt köl igen. Framförallt är det superviktigt att få bukt med mobbing av alla dess slag. Är det något som kan få det att slå slint så är det en längre tid av psykisk eller fysisk press och/eller utsatthet.

Epidemin måste få ett slut.


Månadens låt

Lily Allens nya singel är grym! Tycker jag iaf... Här är den: The Fear!


hur du snabbast möjligt blir av med karriären

Chris Brown satte sin sista potatis när han beslöt sig för att under en bilfärd misshandla sin flickvän Rihanna. Nu kommer nog försäljningen av hans musik tappa något enormt, och det kan bli punkten för hans karriär. Hur gammal är han, 19, 20? och redan en rnb-stjärna. Att göra något så dumt och oförlåtligt var så onödigt. Nu kommer inte jag kunna lyssna på hans musik med samma "glädje" i alla fall.
Han har extrem tur på det sättet att Rihanna beslutit sig för att stanna hos honom. Jag skulle aldrig stanna hos en man som misshandlade mig. Aldrig.


the city

Alla The Hills-älskare!  Nu kommer nästa serie som verkar ha ungefär samma handling, men från New York. Ni vet Whitney, Laurens kompis från The Hills? Hon har flyttat till New York för att jobba där. Serien kommer handla om hennes liv. Typ. Gilla eller inte gilla? Det återstår att se...

Ich bin dein Gummibär

Sjukaste låten xP lyssna hela, jag lovar :OMG! Rätt catchy iaf haha

Morotskaka

Detta sitter jag och mumsar på just nu:


koncentrationssvårigheter? Oh yeah!

Jag har så svårt att sätta mig ner och börja plugga. När jag väl börjat går det som på räls och jag är supereffektiv. Nu måste jag verkligen sätta mig ned och skriva folkrättsuppsatsen om Israel-Palestina. Nu gäller det att få ner allt på bästa sätt eftersom mitt MVG-vill-ha hänger på denna uppgift...

L övrigt händer inte så mycket just nu. Har startat dagen med att städa lite, det behöves verkligen. Funderar också på att ta en weekend-trip någonstans. Inte så långt dock, men ändå, bara för ivägkommandets skullLondon, Köpenhamn eller Oslo. Göteborg kanske till och med. Få se. Alltså, plugg var det. 
 

moulin rouge

Äntligen klar med filmanalysen till denna underbara film, yihooo!


hur blir vi vi?

Det är helt otroligt hur mycket vår uppväxt påverkar vår personlighet. Jag har mött det överallt; I psykologikursen, filosofikursen, naturligtvis in real life men det blir också tydligast när jag "analyserar" mig själv. Naturligtvis finns det andra saker som påverkar oss som miljön och vår sociala tillvaro. Det som påverkar oss mest är extremt individuellt. Vissa påverkas mest av långvariga händelser, och en del av kortvariga eller tillfälligheter. 
Jag vet inte om jag tror på ödet, men våra handlingar och vissa av andra utförda handlingar påverkar oss, och det  leder till att vi handlar på ett visst sätt.
Såg på Dr.Phil ikväll, och det var en man som var gift och hade flera barn. När han var liten blev hans pappa mördad och han skickades till en internatskola där han blev misshandlad psykiskt och fysiskt. Nu misshandlar han sin dotter, mest psykiskt, något som i hans ögon är disciplin, vilket lett till att hon isolerat sig i sig själv, blivit självmordsbenägen och mår riktigt uselt. Han älskar henne, men nu har det istället blivit såhär. Ser ni ledet?
Hur kommer denna osäkra flicka bli när hon kommer ut i världen? Jo, hon kommer kanske börja missbruka eller bli utnyttjad av första bästa kille som säger sig älska henne, eftersom hon aldrig känt att hon fått uppleva kärlek från sin pappa. Den onda cirkeln är då sluten.
Detta är bara ett exempel på hur vår uppväxt påverkar oss, och det finns miljontals fler liknande exempel. Min uppväxt har påverkat mig på ett sätt som gör att jag beter mig och handlar på ett visst sätt. Det vet jag för att jag märker det hela tiden. Den påverkar på bra sätt och på mindre bra sätt.
Jag tror att människan måste bli bättre på att kommunicera med varandra för att bli av med eventuella demoner innan de börjar gnaga i fötterna på dem du älskar.

wanted: swedish starbucks

Vissa människor överträffar sig själva i dumhet. Var bara tvungen att skriva det, för it's so TRUE. Jag skänker mina pinsamhetstankar med värme till dessa nötskal. Tack.

För att byta ämne: Varför har vi inte Starbucks i Sverige? Va? Finns det något vettigt skäl till att vi inte har det? jag skulle bo där om det bara öppnade. Maaaah! Det finns ju liksom överallt förutom i Sverige. Just our luck...

ångestpanik

Latmasken har bitit mig. Nu sitter jag här och gör allt annat än det jag borde fokusera på: filosofin till provet på tisdag. Som jag inte ens har börjat med. PANIIIK!
Okej, ciao people!

RSS 2.0